Blog

Exposició Geografies del Souvenir

El proper 14 de gener a les 19 hores, a l’espai 3r Esquerra de CoEspai, acollirem l’ exposició “Geografies del Souvenir”, subvencionada amb la beca Kreas. El concepte de souvenir ha esdevingut una marca de producte, reproduible i vendible, però és quelcom més que un objecte que es pot comprar a qualsevol botiga de merchandising, és l’experiència d’un viatge, la memòria d’un recorregut que s’ha encapsulat en qualsevol dels formats possibles.

L’Azahara Cerezo i l’Olga Taravilla s’apropen al turisme com una historiadora de l’art i com una artista que treballa amb nous mitjans, aportant una nova mirada en format expositiu. L’exposició recollirà els resultats del projecte d’investigació juntament amb les aportacions que han fet les persones que han participat enviant els souvenirs dels seus viatges. S’ha establert un diàleg d’anada i tornada, del viatge dels objectes, les imatges i els records.

A l’exposició “Geografies del Souvenir” l’espai és compartit entre els souvenirs de l’experiència i els objectes que es mesclen en una mena de collage, en una representació única de la nostra vida i la realitat social viscuda

La proposta es podrà visitar a CoEspai fins al 29 de febrer d’11 a 13 h i 16 a 19 h.

Per |gener 11th, 2016|General|0 Comentaris

Bones Festes !

Un any més, ja tenim aquí les festes de Nadal i un nou any. Ja fa 3 anys que vam iniciar la nostra aventura, i anem camí dels 4!

De part de l’equip de CoEspai volem felicitar-vos les festes i agafeu molta empenta pel nou any que comença. Aquest any, a més, ho fem amb la companyia de l’ Associació Artística Les Golfes, que cada dia creix i ens dona la part més creativa del coworking.

Bones i creatives Festes a tots!

Per |desembre 23rd, 2015|General, LesGolfes|0 Comentaris

“Paisaje con silla azul” de Montserrat Rodríguez aka nyx10110

El projecte “Paisaje con silla azul. Variaciones” de Montserrat Rodríguez aka nyx10110 és un treball en procés que pren el paisatge del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a marc d’intervenció artística i una cadira blava com a leitmotiv, com a element que es repeteix i que podem establir com a fil conductor de la seva obra.

Paisaje con silla azul. Variaciones es concreta en una sèrie de fotografies, documents, vídeos i registres sonors, acumulats al llarg dels darrers quatre anys, amb la fi nalitat de posar en evidència la relació que l’individu estableix amb el seu entorn més immediat i les conseqüències de la seva interacció amb el territori.

L’artista proposa una aproximació al territori equilibrant metodologies diverses provinents de la geografi a i de les pràctiques artístiques. D’aquesta manera, el seu treball conjuga, d’una banda, la cartografi a com a sistema de representació i projecció sobre un mapa, que serveix a l’artista per abordar un territori que en cap cas li és aliè, i una metodologia vinculada a la psicogeografi a, que li permet incorporar les emocions a les formes de veure i experimentar el territori. Al mateix temps, però, tot aquest material es pot llegir com una cartografia de la seva pròpia deriva creativa, com a documentació del procés propi de creació artística.

Montserrat Rodríguez aka nyx10110 és geògrafa i artista multidisciplinària. Els seus treballs transiten per disciplines diverses com la fotografia, la performance, el videoart i l’art sonor, combinant art, ciència i noves tecnologies. La relació personal que estableix amb el seu entorn es formalitza en uns projectes que proposen una refl exió crítica envers el creixement econòmic actual i que intercedeixen a favor de […]

El racó de les Golfes al CoEspai

L’Associació Artística les Golfes és una associació d’artistes pensada per dinamitzar la creació, la difusió i la formació de les persones associades. Alguns dels artistes de l’associació disposen d’un lloc de treball a CoEspai, lloc de trobada dels membres de l’Associació. D’altres només en són membres i participen en les iniciatives conjuntes del col·lectiu.

Acabem d’estrenar un raconet al CoEspai on els artistes de l’associació poden mostrar una petita part de la seva obra als altres companys i a tothom qui vulgui venir a visitar-nos. Cada mes us mostrem un tastet de l’obra dels nostres creadors. Aquest més d’octubre hi podem veure pintures d’AlconHector. Hector Contreras Alvarez (Olot, 1986) és pintor i poeta format a l’Escola d’Art d’Olot i a l’Escola Joso de Barcelona. Ha realitzat diverses exposicions com “electric ladyland”, “(pr)eséncias”, “estàtic etèric”, “metamorfòsi”. Ha participat en la Mostra d’Art itinerant “Domèstica” i al “Festival Neu” com a artista visual i ha estat guanyador de la Triple Slam Poetry Gironina com a poeta.

A més del Racó de les Golfes al CoEspai també gaudim de les exposicions del 3er Esquerra. Actualment, podem veure l’exposició “Concreto” de MawatreS (Juan Pablo Ordúñez).Concreto és un projecte format per una sèrie de dibuixos realitzats amb diferents tipus de ciment que indaguen sobre la idea de monument i sobre l’imaginari que al seu voltant es configura. El monument, entès com a aquella obra edificada o construïda per perpetuar el record d’un personatge o per commemorar uns fets determinats, reforça i, al mateix temps, simbolitza el discurs que emergeix des del poder. (Núria Puig)

Presentació del prototip “Realitats Alterades”

El dijous 15 d’octubre, Rita Andreu, farà la presentació del prototip del catàleg vinculat al cicle expositiu “Realitats Alterades” a l’espai de documentació del Bòlit_StNicolau. El projecte es troba en plena campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir el finançament necessari per dur-lo a terme. La presentació comptarà amb la presència de pierre d.la -dissenyador i maquetador del catàleg- i d’un dels artistes participants en el cicle expositiu que s’està portant a terme a l’Espai 3er Esquerra de CoEspai desde el març d’aquest any.

Realitats Alterades és una publicació híbrida, a mig camí entre el catàleg de l’exposició i el llibre d’artista. L’edició de “Realitats Alterades” recollirà els textos que realitzaran Azahara Cerezo, Paulo Duarte, Núria Puig i Quelic Berga al voltant de les exposicions i quatre obres seriades i firmades per cada un dels artistes participants que han realitzat per la publicació.

La proposta es concreta en una caixa de format tríptic que incorpora una publicació bilingüe -català i castellà- amb els textos i les imatges que fan referència a les quatre exposicions i les quatre obres seriades plantejades pels artistes, independents però en consonància amb cadascun dels projectes expositius presentats.

La impressió del catàleg es realitzarà a Gràfiques Fornells (Girona) i la producció de la caixa, la termo impressió de les portades i el cosit del catàleg a Estudio Ductus de Saragossa.

Publicació "Realitats Alterades" from Rita Andreu on Vimeo.

Per |octubre 6th, 2015|General|0 Comentaris