Blog

Exposició «Pleias»

El dia 12 de maig, a les 19,30 h, s’inaugura a l’Espai 3er Esquerra l’exposició «Pleias» d’Héctor Contreras.

«Pleias» vol copsar el llindar entre la fisicitat i la simbologia, prenent com a referència a les Plèiades, les nimfes nascudes del tità Atlas i la nimfa Pleione. Segons narra la mitologia grega, van quedar fixades al cel formant la constel·lació que marca l’inici de la Verema, en l’intent de fugir del caçador Orió, que les assetjava corprès per la seva bellesa.

Configurades a mode d’autèntica constel·lació, les Pleiades d’Hèctor Contreras presenten una doble possibilitat interpretativa, en tant que conjunt i també com a obres individuals, gràcies a la personalitat pròpia amb la que vesteix cada una de les set nimfes -Alcíone, Mèrope, Electra, Taígete, Astèrope, Celeno i Maia-, per tal d’oferir-nos la versió més humana, més carnal i material, de cada una d’elles.

A voltes, d’aparença tímida, entotsolada; sovint, en actitud desafiant, però sempre des de la consciència de la seva pròpia sensualitat, amb Hèctor, les Pleias abandonen el seu estatus passiu per a esdevenir subjectes i agents de la seva pròpia sexualitat.

Héctor Contreras (Olot, 1986), és un pintor i poeta format a l’Escola d’Art d’Olot i a l’Escola d’Il·lustració Joso, de Barcelona. La seva obra es desenvolupa a cavall de la il·lustració i la pintura, al conjugar un gran domini tècnic del dibuix amb la gradació de textures que obté a partir d’un tractament molt subtil de la matèria pictòrica.

De caràcter versatil i heterogeni, ha realitzat des d’intervencions en múltiples aparadors pel «Temps de Flors» a Girona, murals a Olot o realitzar l’escenografia i portada del disc d’un grup musical, entre altres. També ha decorat carrosses de carnaval i ha realitzat exposicions individuals i col·lectives, […]

Per |maig 6th, 2016|3r. Esquerra, Exposició, General|Comentaris tancats a Exposició «Pleias»

Celebrem el dia de la dansa!

El dia 29 d’abril se celebra a tot el món el DID (Dia Internacional de la Dansa). L’Ajuntament de Girona es suma a aquesta celebració amb una proposta popular i participativa que compta amb la contribució de 15 col·lectius vinculats al moviment a 15 racons de la ciutat. Un dels racons singulars serà CoEspai que participem acollint la peça «Danposaema» de Natàlia Espinet.

«Una peça mínima i íntima, concebuda especialment per a aquest dia 29 d’abril del 2016. Uns quinze minuts on la dansa i la poesia comparteixen espai de manifestació.

Senzillament em moc, ballo o no ballo?
tramo l’espai amb el moviment que surt de mi mateixa.
senzillament deixo anar la veu des del meu cos cap a l’aire
paraules companyes, recol·lectades, com pedres o fruites precioses.

Una practica solitària que en posar-se davant l’espectador esdevé compartida.
Per posar a jugar la parla que surt del cos en moviment continuu, o experimentar la dansa com un poema en acció.
I també per assaborir la poesia sola, o com un gest, o com un corrent de la veu que mobilitza l’espai.
I ballar la dansa tota sola, o també com una ocupació de l’espai que modifica la perspectiva.» (Natàlia Espinet)

La Natàlia Espinet (Barcelona, 1962), fa la seva recerca creativa al voltant de la dansa i l’art viu, tant de forma individual com en col·laboració amb altres col·lectius i artistes. La combinació de llenguatges artístics, especialment el moviment, la paraula i els objectes caracteritza els procesos creatius.

Us convidem a venir a celebrar el Dia Internacional de la Dansa amb nosaltres i gaudir d’una peça mínima i íntima, com ella la defineix, en un lloc una mica singular.

dia: 29 d’abril
hora: a les 17:30 i 18:30
duració: 15′
adreça: c/Anselm Clavé, 32, 3r. Girona

CoEspai als Premis Cactus!

El passat 10 de març des va dur a terme l’entrega de premis de la 2a edició dels Premis Cactus, que les associacions Digitals Girona i Club de Marketing de Girona organitzen amb l’objectiu de premiar el talent local en els àmbits digital i de la comunicació.

 

 

Un any més CoEspai ha estat àmpliament representat a tots els nivells: participants en les diferents categories, organitzadors i col·laboradors.

Ens fa especial il·lusió fer-vos partíceps del treball de tots aquests coworkers:

Projectes:

Enric Mas (www.enricmas.cat): guanyador a la categoria de millor E-commerce pel projecte Zonasub.com
Gemma Reixach (www.gtr-cultural.com): finalista al premi de millor Web amb el projecte elaa.cat
Olga Taravilla (www.olgataravilla.com): participant a la categoria ​de millor app amb el projecte infantil “Tot el que es perd es pot trobar a la selva”​

Organització:

Gerard Yanes (www.articstudio.com): President de l’Associació Digitals Girona
Xevi Sañé (www.codibit.com): Club de Màrqueting de Girona
Paula Lasheras: Responsable de Comunicació de l’Associació Digitals Girona

Col·laboradors:

Albert Balaguer – NOCES & + (www.nocesimes.com): fotograf oficial
Núria Puig: moderadora a la taula rodona sobre vídeojocs  a Girona

Aprofitem per felicitar a tots el guanyadors i demés participants, així com a la organització per a una excel·lent jornada.

Per veure les més fotografies de NOCES & +

Exposició “Estampes de Primavera”

El dia 15 de març, a les 19:30 h, s’inaugura a l’Espai 3er Esquerra l’exposició “Estampes de Primavera” de Núria Puig.

Estampes de primavera mostra una sèrie de pintures acríl·liques inspirades en els ukiyo-e, gravats o estampes japoneses, anomenats també pintures del món flotant o estampes del món que flueix, que representaven escenes populars i de la vida quotidiana.

Més concretament, aquestes pintures volen ser una relectura de les imatges de primavera o shunga. Les estampes primaverals (shunga), prohibides en diversos períodes, reproduïen escenes de sexe explícit. Aquestes estampes han estat la inspiració d’artistes occidentals com ara Picasso i, actualment, es pot veure la seva influència el hentai, el manga o l’anime.

Núria Puig Borràs (Platja d’Aro, 1967) és llicenciada en Ciències de la Comunicació, Publicitat i RRPP (1992, UAB). Doctora en Xarxes del Coneixement amb un treball sobre Emocions i Publicitat (2011, UdG). Estudia dibuix i pintura a l’Escola Da Vinci de Barcelona amb Pere Cara i a l’EMA de Girona.
Treballa en l’àmbit de la comunicació i la publicitat. És professora de Creativitat i Creativitat Publicitaria als estudis de Publicitat i RRPP de la Universitat de Girona. Ha participat al Festival Domèstica de l’Associació Ad’Art, entre d’altres. Participa en exposicions de pintura col.lectives i individuals, així com també en accions artístico-publicitàries.

Durant la inauguració i fins a la seva clausura podeu comprar la participació pel sorteig d’una obra d'”Estampes de primavera” que es realitzarà el dia 16 d’abril. Podeu adquirir la butlleta en horari d’obertura de l’exposició.

Si voleu més informació: tumblr de Núria

Inauguració: 15/03/16 a les 19:30 h
Dates exposició: 15/03/16 — 17/04/16
Lloc: Espai 3er Esquerra
CoEspai – C/Anselm Clavé, 32, 3r. Girona
Horari: de dilluns a divendres de 11 a 13 h i 16 a 19 h.

Per |març 4th, 2016|General|Comentaris tancats a Exposició “Estampes de Primavera”

Exposició Geografies del Souvenir

El proper 14 de gener a les 19 hores, a l’espai 3r Esquerra de CoEspai, acollirem l’ exposició “Geografies del Souvenir”, subvencionada amb la beca Kreas. El concepte de souvenir ha esdevingut una marca de producte, reproduible i vendible, però és quelcom més que un objecte que es pot comprar a qualsevol botiga de merchandising, és l’experiència d’un viatge, la memòria d’un recorregut que s’ha encapsulat en qualsevol dels formats possibles.

L’Azahara Cerezo i l’Olga Taravilla s’apropen al turisme com una historiadora de l’art i com una artista que treballa amb nous mitjans, aportant una nova mirada en format expositiu. L’exposició recollirà els resultats del projecte d’investigació juntament amb les aportacions que han fet les persones que han participat enviant els souvenirs dels seus viatges. S’ha establert un diàleg d’anada i tornada, del viatge dels objectes, les imatges i els records.

A l’exposició “Geografies del Souvenir” l’espai és compartit entre els souvenirs de l’experiència i els objectes que es mesclen en una mena de collage, en una representació única de la nostra vida i la realitat social viscuda

La proposta es podrà visitar a CoEspai fins al 29 de febrer d’11 a 13 h i 16 a 19 h.

Per |gener 11th, 2016|General|0 Comentaris