Blog

Les Golfes anem al Catalunya Coworking Day

El pròxim 7 de maig, de 10 a 18 h de la tarda es celebra la primera edició de Catalunya Coworking Day, Tona acollirà aquesta primera edició, un esdeveniment que reunirà gestors de centres de coworking, coworkers, empreses i professionals de tot Catalunya; amb l’objectiu de promoure aquesta nova fórmula de treball que propicia la innovació i la dinamització econòmica. Olga Taravilla presentarà L’Associació Artística Les Golfes, un projecte que vol ser un impuls per a una comunitat multidisciplinària de creadors amb capacitat d’autogestió. Crear un espai, un laboratori dotat amb els mitjans necessaris per experimentar, portar a terme investigacions i pràctiques i desenvolupar propostes de formació, sempre amb una mirada oberta sobre les pràctiques artístiques i la seva relació amb la col·lectivitat.

Per |maig 5th, 2015|General|0 Comentaris

Curs d’iniciació d’arduino

Foto: Núria Merino

L’Arduino és una plataforma electrònica oberta que s’utilitza per a la creació de prototips, basada en programari i maquinari flexibles i fàcils d’usar a través de tota una gama de sensors. Ens va semblar que en una primera programació de cursos de formació adreçats a artistes i creatius no podia faltar aquesta eina pensada per a la creació d’entorns interactius que  facilita la possibilitat de interactuar i relacionar al públic, fent que aquest es converteixi alhora en creador també.

Ens fa sentir molt feliços que d’aquesta primera experiència podrem veure uns primers resultats amb l’obra que presentaran a l'(A)parador22 la Núria Merino, l’Olga Taravilla i el professor del curs David Gironella, que han realitzat un projecte col·lectiu en col·laboració. En aquest primer projecte anomenat “Les dues cares d’A”, que s’inaugurarà el dia 8 de maig a les 19:00 h. a la Llibreria 22, les arts visuals i l’Arduino convidaran a l’espectador a jugar.

Aquest any hem tornat a programar el curs d’inicació a l’Arduino, començarem el dia 5 de maig, si us interessa podeu apuntar-vos des del formulari web!

Per |abril 20th, 2015|General|0 Comentaris

BetaBeers Girona arriba a CoEspai

El primer cicle de BetaBeers Girona es celebrarà del 17 d’abril al 19 de juny a CoEspai. Es tracta del primer BetaBeers que s’organitza a la província de Girona i comptarà amb la ponència de Cronnection, i Naturaki.

Els BetaBeers són unes xerrades informals (sempre acompanyades d’unes quantes cerveses) dirigides a desenvolupadors de serveis web, aplicacions mòbils i software, on la temàtica central gira en torn al món digital, tot i que està obert a tot tipus de professionals relacionats amb les startups: programadors frontend, backend, dissenyadors i social media, etc. En el cas de BetaBeers Girona, el cicle es desenvoluparà en tres dies, 17 d’abril, 22 de maig i 19 de juny. Durant aquests dies es presentarà l’startup de consum col·laboratiu Cronnection amb la ponència de Gerard Guiu, cap de programadors de Cronnection, i Narcís Vila, fundador de Naturaki, ens presentarà un portal online de lloguer de cases rurals a Girona. El format d’aquestes xerrades comprèn la presentació de cada ponent, en la que ens explicara el servei que ofereixen i les tecnologies que han utilitzat per desenvolupar-lo, així com tallers i networking.

  

BetaBeers Girona està organitzat per associació Digitals Girona, que té com a objectiu fomentar la cultura digital a la província de Girona. Amb aquest propòsit han volgut introduïr BetaBeers a la província de Girona, després de l’èxit aconseguit als Premis Cactus que van realitzar-se el passat mes de febrer, on es va premiar als  millors projectes digitals, de màrqueting, comunicació, desenvolupament tecnològic, i disseny online.

 

Recordeu que la primera xerrada serà el dia 17 d’abril a les 19:30h a CoEspai amb Naturaki i Cronnection. Us anirem informant de les properes!

 

 
Gerard Yanes i Xevi Sañé a la presentació del primer cicle de BetaBeers Girona.

Per |abril 15th, 2015|General|0 Comentaris

De camí cap a la Coworking Spain Conference 2015

Madrid, Barcelona, València i País Basc són diferents regions que aspiren a ser el “Silicon Valley” espanyol, per aportar un símil que pugui definir el que s’està duent a terme

Aquest any València ha estat la ciutat escollida per celebrar la Coworking Spain Conference 2015, que enguany arriba a la seva 4a edició i que tindrà lloc els dies 24 i 25 d’abril, a l’espai Las Naves.

De fet, València va obtenir el reconeixement de Regió Emprenedora Europea que mantindrà durant tot el 2015. Allà s’hi està desenvolupant un ecosistema emprenedor de joves que han arrancat les seves empreses com Lanzadera, Plug & Play entre d’altres.

La Ciutat Compartida serà la temàtica principal de la conferència, on es parlarà de noves formes d’organització basades en la cooperació dins de les ciutats.

Nosaltres ja tenim les nostres entrades i tenim moltes ganes de veure com es desenvolupa la mateixa i quines conclusions i accions podem aplicar al nostre entorn per millorar i ser més forts.

Anirem informant de les novetats mentre recordem la Coworking Spain Conference 2013, on vam ser ponents amb la temàtica “Coworking en ciutats petites”, explicant el cas de CoEspai a Girona.

Per |abril 7th, 2015|General|0 Comentaris

Valérie Prot al cicle “Realitats Alterades”

Els treballs de Valérie Prot atenen als mecanismes que donen forma a la nostra realitat sociopolítica i es materialitzen en fotografies i peces audiovisuals que utilitzen recursos com la repetició i la relectura de certs elements per posar en evidència aspectes i obsessions propis delcontext i la realitat actuals.

A Portraits, l’artista recull i transcriu informació personal i activitat publicada en els perfils de Facebook d’amics i coneguts configurant, d’aquesta manera, un mosaic de retrats diversos des d’una perspectiva radicalment contemporània. En certa mesura, es produeix una subversió de la mateixa idea de retrat en substituir la representació basada en trets físics o psicològics de la persona per una imatge constituïda únicament a partir de tota aquella informació que aboquem sobre nosaltres mateixos a les xarxes socials.

El projecte planteja de quina manera les noves tecnologies intervenen en la construcció d’una subjectivitat contemporània caracteritzada per la constant projecció de la imatge visible d’un mateix. En aquest cas, Facebook esdevé un espai on cadascú pot modelar i constituir la seva pròpia subjectivitat i que l’artista cartografia per posar en evidència com el que entenem com a intimitat esdevé l’eix al voltant del qual articulem la imatge pública de nosaltres mateixos.

Activitat vinculada a l’exposició.

El dimecres 22 d’abril a les 18:30 a l’espai 3er. Esquerra, parlarem una mica sobre el treball de la Valérie fent una relectura de portraits en clau d’imatges. El taller serà obert a tothom, amb una entrada inversa si us ha agradat i voleu recolzar el projecte. També ens agradaria que ens enviéssiu un correu confirmant la vostra assistència.