Blog

3r aniversari de CoEspai. 3 anys de coworking!

Al CoEspai celebrem 3 anys de cine!

Aquest dijous dia 18 de juny, a les 19.00 hores, a CoEspai celebrarem el 3r aniversari, en un acte gratuït i obert a tothom que vulgui passar una bona estona, amb una bona cervesa o cava, l’exposició “Mirades Cinematogràfiques” realitzada de forma col·laborativa i l’actuació en directe del Dj Bala.

Ja fa 3 anys que vam iniciar la nostra aventura coworking i al llarg d’aquest temps més de 60 emprenedors i 40 projectes han passat i conviscut amb nosaltres, a més a més de multiples xerrades, cursos de formació en àmbits ben diversos, 2 cicles expositius,… I continuem creixent cada dia!

És per tot això que tenim ganes de compartir la nostra satisfacció amb tu, demanera que t’esperem dijous a les 19h al CoEspai per passar una bona estona plegats.

De moment, et deixem amb una prèvia del nostre curt “3 anys de cine!” que presentarem dijous i formarà part del’exposició.

Per |juny 16th, 2015|General|0 Comentaris

iAm de Quelic Berga

“iAm” és un projecte de Quelic Berga que combina la creació audiovisual i el desenvolupament d’un software específic amb la voluntat d’obrir una reflexió al voltant de les noves tecnologies i de com aquestes configuren nous mons i alteren la nostra percepció de la realitat.

El projecte parteix de l’enregistrament d’un total de 123 plans diferents i del desenvolupament d’un software capaç de combinar-los de manera aleatòria però mantenint sempre una estructura lògica. D’aquesta manera genera, quan l’espectador hi intervé, clips audiovisuals en temps real sempre originals. Les narratives que es creen remeten a la nostra quotidianitat i posen en evidència la tensió que s’estableix entre vida real i vida digital.

En aquest sentit, el treball que ens presenta l’artista comparteix inquietuds i qüestionaments presents a bona part dels projectes que conformen el seu corpus artístic; l’aproximació crítica a l’ús i abús de les noves tecnologies, la utilització reiterada d’un patró concret que possibilita la comprensió d’una idea global, la idea d’una certa dissolució del concepte d’autoria, i la reflexió entorn de l’addició a les noves tecnologies i als mecanismes de poder i control social que aquestes desenvolupen són algunes de les idees que podem rastrejar al llarg de la seva trajectòria artística.

Si voleu conèixer una mica més el projecte visiteu el seu web

Es podrà visitar de dilluns a divendres de 11 a 14 i de 16 a 19 h fins al 11 de juny

Resolució Ajudes KREAS 2015

Els projectes de l’Olga Taravilla i la Rita Andreu han estat seleccionats 

Aquesta setmana hem conegut la resolució de les Ajudes KREAS 2015.

KREAS és el nom de la convocatòria d’ajuts a la creació i professionalització artística de l’Ajuntament de Girona que té l’objectiu de recolzar les iniciatives i projectes d’artistes o entitats culturals de la ciutat tant a nivell econòmic com a través de la cessió d’espais i material municipal.

Entre els projectes que s’els ha otorgat la subvenció ens fa especial il·lusió destacar-ne dos les autores dels quals guarden una estreta relació amb CoEspai: l’Olga Taravilla i la Rita Andreu.

D’una banda l’Olga Taravilla, gestora cultural de les Golfes del CoEspai, continua recollint reconeixements pel projecte “Geografies del Souvenir” del qual l’Azahara Cerezo també n’es corresponsable. Després de ser les guanyadores del Premi Yvette Barbaza concedit pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’ajuda KREAS servirà per dur a terme una exposició que mostrarà els resultat d’aquest projecte de recerca sobre el souvenir a Girona-Costa Brava.

D’altra banda la Rita Andreu, comissària del cicle expositiu “Realitats Alterades” de l’Espai 3er Esquerra, ha obtingut una subvenció per a la producció del catàleg vinculat al cicle que, al mateix temps, incorporarà una peça seriada de cadascun dels artistes que hi participen i que es presentarà a finals d’any.

Per |maig 26th, 2015|General|0 Comentaris

Les Golfes anem al Catalunya Coworking Day

El pròxim 7 de maig, de 10 a 18 h de la tarda es celebra la primera edició de Catalunya Coworking Day, Tona acollirà aquesta primera edició, un esdeveniment que reunirà gestors de centres de coworking, coworkers, empreses i professionals de tot Catalunya; amb l’objectiu de promoure aquesta nova fórmula de treball que propicia la innovació i la dinamització econòmica. Olga Taravilla presentarà L’Associació Artística Les Golfes, un projecte que vol ser un impuls per a una comunitat multidisciplinària de creadors amb capacitat d’autogestió. Crear un espai, un laboratori dotat amb els mitjans necessaris per experimentar, portar a terme investigacions i pràctiques i desenvolupar propostes de formació, sempre amb una mirada oberta sobre les pràctiques artístiques i la seva relació amb la col·lectivitat.

Per |maig 5th, 2015|General|0 Comentaris

Curs d’iniciació d’arduino

Foto: Núria Merino

L’Arduino és una plataforma electrònica oberta que s’utilitza per a la creació de prototips, basada en programari i maquinari flexibles i fàcils d’usar a través de tota una gama de sensors. Ens va semblar que en una primera programació de cursos de formació adreçats a artistes i creatius no podia faltar aquesta eina pensada per a la creació d’entorns interactius que  facilita la possibilitat de interactuar i relacionar al públic, fent que aquest es converteixi alhora en creador també.

Ens fa sentir molt feliços que d’aquesta primera experiència podrem veure uns primers resultats amb l’obra que presentaran a l'(A)parador22 la Núria Merino, l’Olga Taravilla i el professor del curs David Gironella, que han realitzat un projecte col·lectiu en col·laboració. En aquest primer projecte anomenat “Les dues cares d’A”, que s’inaugurarà el dia 8 de maig a les 19:00 h. a la Llibreria 22, les arts visuals i l’Arduino convidaran a l’espectador a jugar.

Aquest any hem tornat a programar el curs d’inicació a l’Arduino, començarem el dia 5 de maig, si us interessa podeu apuntar-vos des del formulari web!

Per |abril 20th, 2015|General|0 Comentaris