Blog

100 daysproject

100 daysproject és una iniciativa promoguda per la Design Assembly de Nova Zelanda. Aquest projecte anima a tota mena de creadors a portar a terme un acte de creació a diari durant 100 dies per explorar els processos creatius i per potenciar la creativitat en terrenys com ara el disseny, les arts plàstiques, la creació literària, la fotografia, l’arquitectura, la gastronomia… hi ha tants projectes com persones. El dia 100 es fa una exposició principal a Auckland, Nova Zelanda. I simultàneament a Wellington i a IJsselstein. L’exposició de IJsselstein, Holanda, és la primera edició que es fa dels 100 Days Project a Europa.

Fina Morera, Concepció Morera i Núria Puig – artistes del CoEspai- juntament amb Montse Puig han estat les primeres de l’estat espanyol en participar al 100 Days Project i a la primera 1srt European Edition Exhibition. Durant l’exposició es portaran a terme connexions via Skype desde IJsselstein amb Nova Zelanda.

Podeu veure els processos creatius en els següents enllaços:

Núria Puig, 100 collages
Montse Puig, 100 personatges (il·lustració)
Concepció Morera, the line “sense”
Fina Morera, 100 ulls

 

 

Per |octubre 15th, 2014|General, LesGolfes|0 Comentaris

Adrià Ciurana “EXPULSIÓ Primera Part”

El treball exposat es basa en els enginys ideats i construïts per l’artista: mitja dotzena de parelles de rosaris que roden i repten errant arran de terra. L’artista aprofita l’espai expositiu per posar en escena d’una manera viva les seves peces animades i no només com a marc testimonial o documentatiu del projecte.

Es tracta, doncs, de parelles de rodes que, amb dos motors i un rosari a l’espai rugós que deixa cada roda, deambulen per diferents escenaris. Cada parella està construïda amb un material diferent, l’ordre dels quals respon a l’aparició dels diferents materials al llarg de la prehistòria i la història: faig, terrissa, plom, llautó, ferro i alumini.

A l’exposició, ens apropem a aquestes andròmines im/possibles a través de diferents mitjans: el vídeo, la instal·lació i l’escultura.

Per conèixer una mica més el procés de treball:

Procés de treball d’Adrià Ciurana from Alba de Cea on Vimeo.

“EXPULSIÓ Primera part” a la premsa

Adrià Ciurana porta els seus «rosaris» a CoEspai -Eudald Camps (Diari de Girona) | 03/10/2014
Adrià Ciurana presenta “EXPULSIÓ Primera part a l’Espai 3r. Esquerra (Bonart) | 03/10/2014

El banquet del Senyor capital

L’obertura del cicle, a càrrec de David Ribó amb “El banquet del senyor Capital”, planteja deu aproximacions escultòriques a les relacions entre Catalunya i Espanya vinculades als processos econòmics. Mitjançant una presentació que remet a la de qualsevol menjador domèstic amb convidats, s’articula un banquet en el qual, segons el mateix David Ribó “el capital és el comensal absent, invisible, ocult, al qual li són indiferents les ideologies i punts de vista”.

Les peces estan realitzades a partir de panots, lloses del carrer que són utilitzades com a mapa simbòlic del territori espanyol. L’artista modifica i recorre a aquest material durant tota la sèrie d’obres, encara en procés. Els títols conviuen amb les mateixes peces com a protagonistes, contribuint a establir relacions de complementarietat, contradicció o ironia i al·ludint d’una manera o una altra a aquestes relacions entre Espanya i Catalunya. “Catalunya, càncer d’Espanya”, “Catalunya, un poble que vol viure en pau”, “Indepenqué?!?!?” o “¡Esos punkies catalanes!” en són alguns exemples.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 19 al carrer Anselm Clavé, 32, 3r.

Cursos de formació a l’ espai 3r Esquerra

En l’actualitat, a conseqüència de les noves tendències socials influïdes pels nous recursos tecnològics, l’ús pràctic de les tècniques de creació i difusió esdevé imprescindible per a qualsevol tasca dins de l’àmbit humanístic i principalment en aquelles especialitats, les pràctiques artístiques, en les quals les imatges i les eines informàtiques esdevenen un recurs imprescindible pel desenvolupament dels projectes.
Volem oferir un espai de formació a creadors i creadores de les comarques gironines que giri al voltant de les noves tecnologies per facilitar-los eines tant per desenvolupar noves formes d’expressió artística com per adquirir formació per explicar els seus propis projectes personals en relació amb les pràctiques artístiques.
Ja està oberta la inscripció al cursos de formació del projecte 3r esquerra que començaràn aquest setembre. Aquí podeu fer una ullada i seleccionar aquell que més us pot interessar. Els cursos que actualment tenim oberta inscripció: Iniciació Arduino, Iniciació Illustrator, Iniciació Sketchup, Eines multimèdia aplicades a la metodologia i comunicació de les pràctiques artístiques, mòduls I i II i iniciació html5 + css. Podeu descarregar-vos el tríptic amb més informació

Per |juny 30th, 2014|General|0 Comentaris

Des-Estructures, artistes i preus

Podeu veure l’exposició “Des-Estructures” del 13 de juny al 31 de juliol de dilluns a divendres de 10 a 19 h trobareu els treballs d’Azahara Cerezo, Marta Descamps, Catherine Glesson, Fina Morera, Concepció Morera, Núria Merino, Mercè López, Núria Puig, Jordi Renart i Olga Taravilla. Si voleu adquirir alguna peça poseu-vos en contacte a lesgolfes@coespai.com i us posarem en contacte amb les artistes. “Des-Estructures” es va inaugurar coincidint amb la celebració del segon aniversari de CoEspai.