Blog

BetaBeers Girona arriba a CoEspai

El primer cicle de BetaBeers Girona es celebrarà del 17 d’abril al 19 de juny a CoEspai. Es tracta del primer BetaBeers que s’organitza a la província de Girona i comptarà amb la ponència de Cronnection, i Naturaki.

Els BetaBeers són unes xerrades informals (sempre acompanyades d’unes quantes cerveses) dirigides a desenvolupadors de serveis web, aplicacions mòbils i software, on la temàtica central gira en torn al món digital, tot i que està obert a tot tipus de professionals relacionats amb les startups: programadors frontend, backend, dissenyadors i social media, etc. En el cas de BetaBeers Girona, el cicle es desenvoluparà en tres dies, 17 d’abril, 22 de maig i 19 de juny. Durant aquests dies es presentarà l’startup de consum col·laboratiu Cronnection amb la ponència de Gerard Guiu, cap de programadors de Cronnection, i Narcís Vila, fundador de Naturaki, ens presentarà un portal online de lloguer de cases rurals a Girona. El format d’aquestes xerrades comprèn la presentació de cada ponent, en la que ens explicara el servei que ofereixen i les tecnologies que han utilitzat per desenvolupar-lo, així com tallers i networking.

  

BetaBeers Girona està organitzat per associació Digitals Girona, que té com a objectiu fomentar la cultura digital a la província de Girona. Amb aquest propòsit han volgut introduïr BetaBeers a la província de Girona, després de l’èxit aconseguit als Premis Cactus que van realitzar-se el passat mes de febrer, on es va premiar als  millors projectes digitals, de màrqueting, comunicació, desenvolupament tecnològic, i disseny online.

 

Recordeu que la primera xerrada serà el dia 17 d’abril a les 19:30h a CoEspai amb Naturaki i Cronnection. Us anirem informant de les properes!

 

 
Gerard Yanes i Xevi Sañé a la presentació del primer cicle de BetaBeers Girona.

Per |abril 15th, 2015|General|0 Comentaris

De camí cap a la Coworking Spain Conference 2015

Madrid, Barcelona, València i País Basc són diferents regions que aspiren a ser el “Silicon Valley” espanyol, per aportar un símil que pugui definir el que s’està duent a terme

Aquest any València ha estat la ciutat escollida per celebrar la Coworking Spain Conference 2015, que enguany arriba a la seva 4a edició i que tindrà lloc els dies 24 i 25 d’abril, a l’espai Las Naves.

De fet, València va obtenir el reconeixement de Regió Emprenedora Europea que mantindrà durant tot el 2015. Allà s’hi està desenvolupant un ecosistema emprenedor de joves que han arrancat les seves empreses com Lanzadera, Plug & Play entre d’altres.

La Ciutat Compartida serà la temàtica principal de la conferència, on es parlarà de noves formes d’organització basades en la cooperació dins de les ciutats.

Nosaltres ja tenim les nostres entrades i tenim moltes ganes de veure com es desenvolupa la mateixa i quines conclusions i accions podem aplicar al nostre entorn per millorar i ser més forts.

Anirem informant de les novetats mentre recordem la Coworking Spain Conference 2013, on vam ser ponents amb la temàtica “Coworking en ciutats petites”, explicant el cas de CoEspai a Girona.

Per |abril 7th, 2015|General|0 Comentaris

Valérie Prot al cicle “Realitats Alterades”

Els treballs de Valérie Prot atenen als mecanismes que donen forma a la nostra realitat sociopolítica i es materialitzen en fotografies i peces audiovisuals que utilitzen recursos com la repetició i la relectura de certs elements per posar en evidència aspectes i obsessions propis delcontext i la realitat actuals.

A Portraits, l’artista recull i transcriu informació personal i activitat publicada en els perfils de Facebook d’amics i coneguts configurant, d’aquesta manera, un mosaic de retrats diversos des d’una perspectiva radicalment contemporània. En certa mesura, es produeix una subversió de la mateixa idea de retrat en substituir la representació basada en trets físics o psicològics de la persona per una imatge constituïda únicament a partir de tota aquella informació que aboquem sobre nosaltres mateixos a les xarxes socials.

El projecte planteja de quina manera les noves tecnologies intervenen en la construcció d’una subjectivitat contemporània caracteritzada per la constant projecció de la imatge visible d’un mateix. En aquest cas, Facebook esdevé un espai on cadascú pot modelar i constituir la seva pròpia subjectivitat i que l’artista cartografia per posar en evidència com el que entenem com a intimitat esdevé l’eix al voltant del qual articulem la imatge pública de nosaltres mateixos.

Activitat vinculada a l’exposició.

El dimecres 22 d’abril a les 18:30 a l’espai 3er. Esquerra, parlarem una mica sobre el treball de la Valérie fent una relectura de portraits en clau d’imatges. El taller serà obert a tothom, amb una entrada inversa si us ha agradat i voleu recolzar el projecte. També ens agradaria que ens enviéssiu un correu confirmant la vostra assistència.

Segell CO torna a CoEspai amb una sessió sobre cooperació

Tot a punt per parlar de cooperació a la tercera sessió de Segell CO
El proper dijous 19 de març tindrà lloc la tercera sessió de Segell CO a CoEspai. Pels que encara no coneixeu Segell CO, es tracta de sessions de debat sobre la cultura col·laborativa que es celebren de manera trimestral. Les sessions cel·lebrades anteriorment es van centrar en les cooperatives de subministraments i models educatius participatius.

Aquest cop, la sessió es centrarà en la Cooperació per al desenvolupament del tercer món. Des de Segell CO volem conèixer com es realitzen aquest tipus de projectes i quins efectes causen sobre els països a llarg termini.

Per tal d’aconseguir-ho, comptarem amb la ponència de l’Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona i la Coordinadora d’ONG solidàries, que ens explicaran les seves experiències, les seves línies d’actuació i la seva missió.
L’Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona es dedica a la realització de projectes de cooperació i voluntariat amb els seus estudiants, així com a la seva sensibilització.

La Coordinadora d’ONG solidàries està formada per 82 entitats dedicades a la solidaritat i la cooperació, procedents de les comarques gironines i de l’Alt Maresme.

L’esdeveniment es realitzarà a les 19:30 a les instal·lacions de CoEspai, l’espai de coworking de Girona.

Esteu tots convidats!

Us hi esperem

Cursos de formació al 3er. Esquerra

Després de l’experiència de l’any passat, aquest any volem continuar amb la programació de cursos, seguir oferint un espai de formació a creadors i creadores de les comarques gironines, però també a associacions o col·lectius que vulguin fer planificacions estratègiques i projectes viables. Combinarem la formació en les noves tecnologies, com són els cursos de Sketchup, Arduino o Vídeo promocional, amb altres per aprendre a trobar recursos econòmics, o aprofitar al màxim els nostres propis recursos per dur a terme projectes tant artístics com culturals.

Aquest any farem formació durant tot l’any, d’abril a juny tenim tres cursos: “Eines per trobar formes de finançar el teu projecte artístic”, “Iniciació a l’Arduino” i “Pla estratègic de projectes”. I de setembre a novembre: “Fes-te el teu vídeo promocional”, “Fem un projecte cultural?” i “Iniciació Sketchup”.

Podeu trobar la programació dels cursos de formació 2015 amb tots els programes descarregables al web, hem posat uns dies i uns horaris però si sou un grup de 6 a 15 persones, sempre podem parlar de fer-lo en altres dies i hores. No dubteu en escriure’ns al correu amb qualsevol dubte a formacio@coespai.com.

Descarrega’t els horaris de tots els cursos.

Per |març 4th, 2015|General|0 Comentaris