Blog

Presentació del prototip “Realitats Alterades”

El dijous 15 d’octubre, Rita Andreu, farà la presentació del prototip del catàleg vinculat al cicle expositiu “Realitats Alterades” a l’espai de documentació del Bòlit_StNicolau. El projecte es troba en plena campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir el finançament necessari per dur-lo a terme. La presentació comptarà amb la presència de pierre d.la -dissenyador i maquetador del catàleg- i d’un dels artistes participants en el cicle expositiu que s’està portant a terme a l’Espai 3er Esquerra de CoEspai desde el març d’aquest any.

Realitats Alterades és una publicació híbrida, a mig camí entre el catàleg de l’exposició i el llibre d’artista. L’edició de “Realitats Alterades” recollirà els textos que realitzaran Azahara Cerezo, Paulo Duarte, Núria Puig i Quelic Berga al voltant de les exposicions i quatre obres seriades i firmades per cada un dels artistes participants que han realitzat per la publicació.

La proposta es concreta en una caixa de format tríptic que incorpora una publicació bilingüe -català i castellà- amb els textos i les imatges que fan referència a les quatre exposicions i les quatre obres seriades plantejades pels artistes, independents però en consonància amb cadascun dels projectes expositius presentats.

La impressió del catàleg es realitzarà a Gràfiques Fornells (Girona) i la producció de la caixa, la termo impressió de les portades i el cosit del catàleg a Estudio Ductus de Saragossa.

Publicació "Realitats Alterades" from Rita Andreu on Vimeo.

Per |octubre 6th, 2015|General|0 Comentaris

“Concreto”· de MawatreS

Els treballs de MawatreS versen sobre un context determinat, abordant-lo des de la història, la memòria o els elements i símbols que articulen un imaginari col·lectiu compartit. “Concreto” és un projecte format per una sèrie de dibuixos realitzats amb diferents tipus de ciment que indaguen sobre la idea de monument i sobre l’imaginari que al seu voltant es configura. El monument, entès com a aquella obra edificada o construïda per perpetuar el record d’un personatge o per commemorar uns fets determinats, reforça i, al mateix temps, simbolitza el discurs que emergeix des del poder.
Els dibuixos se centren en presentar situacions eqüestres i la seva jerarquia, la llei de seguretat que les empara, però, també, els símbols paral·lels que deriven de l’existència d’aquests elements en un espai públic determinat -accions iconoclastes diverses com pintades…- i que en modifiquen la seva aparença.
El projecte s’apropia d’aquesta simbologia concreta amb la voluntat de, malgrat el material emprat, desproveir-la de la seva pròpia càrrega i alliberar-la del pes que exerceix sobre el nostre imaginari col·lectiu.

MawatreS / Juan Pablo Ordúñez (Madrid, 1986) viu i treballa a Bilbao. Els seus treballs s’emmarquen en una línia d’investigació al voltant dels símbols que configuren un imaginari col·lectiu concret explorant la capacitat de les intervencions artístiques a l’hora de reconfigurar-los i transgredir-los.
Llicenciat en Belles Arts i Màster d’Investigació i Creació Artística per la Universitat del País Basc. Ha rebut diversos premis, entre els quals destaca el Propuestas Vegap pel projecte Sant Romà de Sau, i ha estat artista resident en el MA Studio de Beijing (Xina, 2011), a la Fundación BilbaoArte (2013 i 2014) i a la East Street Arts de Leeds (Regne Unit, 2015). Actualment és professor convidat al Màster d’Art Tecnològic […]

Cursos de formació Espai 3r Esquerra

Comencem el curs escolar amb les noves propostes de cursos de formació de l’Espai 3r Esquerra.

Aquestes son:

– Fem un projecte cultural? Seguirem els passos i processos que podem fer per anar de la idea d’un projecte a la seva realització. Professora: Olga Taravilla . Del 06/10 al 27/10, dimarts de 19 a 21 h. Preu: entrada inversa. Aquí podeu descarregar el temari

– Iniciació Sketchup: Sketchup és un programari que ens permet conceptualitzar i modelar imatges en 3D. Basat en capes ens permet la creació d’objectes i estudis volumètrics que es pot aplicar tant al disseny, l’arquitectura, l’escultura o per realitzar projectes expositius. Professor: David Gironella, total 9h, del 03/11 al 17/11, dimarts de 18 a 21 hores. Preu: 70€. Aquí podeu descarregar el temari.

– Pla estratègic de projectes: Començarem definint els nostres valors, la nostra misió i la visió que tenim per tal de fer els projectes adequats a allò que comuniquem. A partir d’aquí establirem objectius tant econòmics com que volem aconseguir amb aquest projecte i avaluarem la seva viabilitat i sostenibilitat. Professora : Celeste Senés, total 8 hores, del 3/11 al 24/11, els dimarts de 19 a 21h. Preu: 67€. Aquí podeu descarregar el temari.

– Iniciació Arduino: Arduino és una plataforma d’electrònica oberta que es va crear per artistes, dissenyadors, aficioants i qualsevol persona interessada en crear entorns interactius. Professor: David Gironella, total 9h, del 3/12 al 17/12, els dijous de 18 a 21h. Preu 70 €. Aquí podeu descarregar el temari.

Tens diferents cursos en funció de les teves necessitats, al nostre facebook i resta de xarxes socials pots veure com es van desenvolupar l’ any anterior. T’esperem!

Per |setembre 24th, 2015|General|0 Comentaris

Coworking Visa

Una de les avantatges d’estar en una comunitat coworking és gaudir del coworking visa.

El coworking visa permet a membres actius d’un espai utilitzar un altre espai coworking de qualsevol lloc del món que també tingui coworking visa durant dos o tres dies segons el lloc i la disponibilitat. D’aquesta manera, es pot aprofitar el fet de tenir una reunió o anar a treballar a algun lloc, per conèixer altres espais de coworking i estaablir sinergies i contactes amb altres professionals establerts en altres espais.

Per nosaltres es una oportunitat de crèixer i donar-se a conèixer a altres professionals, així com ampliar els teus contactes.

Es un dels molts avantatges d’estar en un espai de coworking. No t’ho pensis més i pots venir a vistar-nos a CoEspai.

Per |agost 12th, 2015|General|0 Comentaris

Projecte expositiu “Geografies del Souvenir”

Com alguns ja sabeu, les nostres membres de coworking, Azahara Cerezo y Olga Taravilla a través del projecte “Geografies del Souvenir” busquen tot allò que evoca l’experiència del viatge i s’erigeix com a mediació del record, busquen que els hi expliqueu què us heu emportat a la maleta, quin testimoni del viatge i de l’experiència viscuda guardeu al vostre entorn i us fa (re)viure els mapes recorreguts.

El projecte expositiu que han plantejat i que tindrà lloc a CoEspai,  vol esdevenir-ne un mirall, suggerir un trajecte invers en forma d’exposició que complementi, i enriqueixi la investigació. Si “Geografies del souvenir” sorgeix d’entrada com una mirada d’aqui cap a l’exterior, en aquest cas, volen suggerir el gest contrari per confrontar dues dimensions del projecte. Es tracta, doncs, de recollir el que els habitants de la ciutat de Girona guarden dels seus viatges.

Del 2 de juliol fins al 15 de setembre s’obre el període de participació per a aquelles persones que vulguin col·laborar aportant els souvenirs que formaran part de l’exposició. Podeu enviar una fotografia del souvenir, explicant el país de procedència i la data al correu geografiesouvenir@gmail.com

Aquí us deixem el pinterest de Geografies del Souvenir, per tal que veieu una mostra representativa d’allò que els hi han enviat:

https://es.pinterest.com/geosouvenir/geografies-del-souvenir-projecte-expositiu-/

 

Per |agost 5th, 2015|General|0 Comentaris