Blog

El racó de les Golfes al CoEspai

L’Associació Artística les Golfes és una associació d’artistes pensada per dinamitzar la creació, la difusió i la formació de les persones associades. Alguns dels artistes de l’associació disposen d’un lloc de treball a CoEspai, lloc de trobada dels membres de l’Associació. D’altres només en són membres i participen en les iniciatives conjuntes del col·lectiu.

Acabem d’estrenar un raconet al CoEspai on els artistes de l’associació poden mostrar una petita part de la seva obra als altres companys i a tothom qui vulgui venir a visitar-nos. Cada mes us mostrem un tastet de l’obra dels nostres creadors. Aquest més d’octubre hi podem veure pintures d’AlconHector. Hector Contreras Alvarez (Olot, 1986) és pintor i poeta format a l’Escola d’Art d’Olot i a l’Escola Joso de Barcelona. Ha realitzat diverses exposicions com “electric ladyland”, “(pr)eséncias”, “estàtic etèric”, “metamorfòsi”. Ha participat en la Mostra d’Art itinerant “Domèstica” i al “Festival Neu” com a artista visual i ha estat guanyador de la Triple Slam Poetry Gironina com a poeta.

A més del Racó de les Golfes al CoEspai també gaudim de les exposicions del 3er Esquerra. Actualment, podem veure l’exposició “Concreto” de MawatreS (Juan Pablo Ordúñez).Concreto és un projecte format per una sèrie de dibuixos realitzats amb diferents tipus de ciment que indaguen sobre la idea de monument i sobre l’imaginari que al seu voltant es configura. El monument, entès com a aquella obra edificada o construïda per perpetuar el record d’un personatge o per commemorar uns fets determinats, reforça i, al mateix temps, simbolitza el discurs que emergeix des del poder. (Núria Puig)

Presentació del prototip “Realitats Alterades”

El dijous 15 d’octubre, Rita Andreu, farà la presentació del prototip del catàleg vinculat al cicle expositiu “Realitats Alterades” a l’espai de documentació del Bòlit_StNicolau. El projecte es troba en plena campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir el finançament necessari per dur-lo a terme. La presentació comptarà amb la presència de pierre d.la -dissenyador i maquetador del catàleg- i d’un dels artistes participants en el cicle expositiu que s’està portant a terme a l’Espai 3er Esquerra de CoEspai desde el març d’aquest any.

Realitats Alterades és una publicació híbrida, a mig camí entre el catàleg de l’exposició i el llibre d’artista. L’edició de “Realitats Alterades” recollirà els textos que realitzaran Azahara Cerezo, Paulo Duarte, Núria Puig i Quelic Berga al voltant de les exposicions i quatre obres seriades i firmades per cada un dels artistes participants que han realitzat per la publicació.

La proposta es concreta en una caixa de format tríptic que incorpora una publicació bilingüe -català i castellà- amb els textos i les imatges que fan referència a les quatre exposicions i les quatre obres seriades plantejades pels artistes, independents però en consonància amb cadascun dels projectes expositius presentats.

La impressió del catàleg es realitzarà a Gràfiques Fornells (Girona) i la producció de la caixa, la termo impressió de les portades i el cosit del catàleg a Estudio Ductus de Saragossa.

Publicació "Realitats Alterades" from Rita Andreu on Vimeo.

Per |octubre 6th, 2015|General|0 Comentaris

“Concreto”· de MawatreS

Els treballs de MawatreS versen sobre un context determinat, abordant-lo des de la història, la memòria o els elements i símbols que articulen un imaginari col·lectiu compartit. “Concreto” és un projecte format per una sèrie de dibuixos realitzats amb diferents tipus de ciment que indaguen sobre la idea de monument i sobre l’imaginari que al seu voltant es configura. El monument, entès com a aquella obra edificada o construïda per perpetuar el record d’un personatge o per commemorar uns fets determinats, reforça i, al mateix temps, simbolitza el discurs que emergeix des del poder.
Els dibuixos se centren en presentar situacions eqüestres i la seva jerarquia, la llei de seguretat que les empara, però, també, els símbols paral·lels que deriven de l’existència d’aquests elements en un espai públic determinat -accions iconoclastes diverses com pintades…- i que en modifiquen la seva aparença.
El projecte s’apropia d’aquesta simbologia concreta amb la voluntat de, malgrat el material emprat, desproveir-la de la seva pròpia càrrega i alliberar-la del pes que exerceix sobre el nostre imaginari col·lectiu.

MawatreS / Juan Pablo Ordúñez (Madrid, 1986) viu i treballa a Bilbao. Els seus treballs s’emmarquen en una línia d’investigació al voltant dels símbols que configuren un imaginari col·lectiu concret explorant la capacitat de les intervencions artístiques a l’hora de reconfigurar-los i transgredir-los.
Llicenciat en Belles Arts i Màster d’Investigació i Creació Artística per la Universitat del País Basc. Ha rebut diversos premis, entre els quals destaca el Propuestas Vegap pel projecte Sant Romà de Sau, i ha estat artista resident en el MA Studio de Beijing (Xina, 2011), a la Fundación BilbaoArte (2013 i 2014) i a la East Street Arts de Leeds (Regne Unit, 2015). Actualment és professor convidat al Màster d’Art Tecnològic […]

Cursos de formació Espai 3r Esquerra

Comencem el curs escolar amb les noves propostes de cursos de formació de l’Espai 3r Esquerra.

Aquestes son:

– Fem un projecte cultural? Seguirem els passos i processos que podem fer per anar de la idea d’un projecte a la seva realització. Professora: Olga Taravilla . Del 06/10 al 27/10, dimarts de 19 a 21 h. Preu: entrada inversa. Aquí podeu descarregar el temari

– Iniciació Sketchup: Sketchup és un programari que ens permet conceptualitzar i modelar imatges en 3D. Basat en capes ens permet la creació d’objectes i estudis volumètrics que es pot aplicar tant al disseny, l’arquitectura, l’escultura o per realitzar projectes expositius. Professor: David Gironella, total 9h, del 03/11 al 17/11, dimarts de 18 a 21 hores. Preu: 70€. Aquí podeu descarregar el temari.

– Pla estratègic de projectes: Començarem definint els nostres valors, la nostra misió i la visió que tenim per tal de fer els projectes adequats a allò que comuniquem. A partir d’aquí establirem objectius tant econòmics com que volem aconseguir amb aquest projecte i avaluarem la seva viabilitat i sostenibilitat. Professora : Celeste Senés, total 8 hores, del 3/11 al 24/11, els dimarts de 19 a 21h. Preu: 67€. Aquí podeu descarregar el temari.

– Iniciació Arduino: Arduino és una plataforma d’electrònica oberta que es va crear per artistes, dissenyadors, aficioants i qualsevol persona interessada en crear entorns interactius. Professor: David Gironella, total 9h, del 3/12 al 17/12, els dijous de 18 a 21h. Preu 70 €. Aquí podeu descarregar el temari.

Tens diferents cursos en funció de les teves necessitats, al nostre facebook i resta de xarxes socials pots veure com es van desenvolupar l’ any anterior. T’esperem!

Per |setembre 24th, 2015|General|0 Comentaris

Coworking Visa

Una de les avantatges d’estar en una comunitat coworking és gaudir del coworking visa.

El coworking visa permet a membres actius d’un espai utilitzar un altre espai coworking de qualsevol lloc del món que també tingui coworking visa durant dos o tres dies segons el lloc i la disponibilitat. D’aquesta manera, es pot aprofitar el fet de tenir una reunió o anar a treballar a algun lloc, per conèixer altres espais de coworking i estaablir sinergies i contactes amb altres professionals establerts en altres espais.

Per nosaltres es una oportunitat de crèixer i donar-se a conèixer a altres professionals, així com ampliar els teus contactes.

Es un dels molts avantatges d’estar en un espai de coworking. No t’ho pensis més i pots venir a vistar-nos a CoEspai.

Per |agost 12th, 2015|General|0 Comentaris