Blog

El banquet del Senyor capital

L’obertura del cicle, a càrrec de David Ribó amb “El banquet del senyor Capital”, planteja deu aproximacions escultòriques a les relacions entre Catalunya i Espanya vinculades als processos econòmics. Mitjançant una presentació que remet a la de qualsevol menjador domèstic amb convidats, s’articula un banquet en el qual, segons el mateix David Ribó “el capital és el comensal absent, invisible, ocult, al qual li són indiferents les ideologies i punts de vista”.

Les peces estan realitzades a partir de panots, lloses del carrer que són utilitzades com a mapa simbòlic del territori espanyol. L’artista modifica i recorre a aquest material durant tota la sèrie d’obres, encara en procés. Els títols conviuen amb les mateixes peces com a protagonistes, contribuint a establir relacions de complementarietat, contradicció o ironia i al·ludint d’una manera o una altra a aquestes relacions entre Espanya i Catalunya. “Catalunya, càncer d’Espanya”, “Catalunya, un poble que vol viure en pau”, “Indepenqué?!?!?” o “¡Esos punkies catalanes!” en són alguns exemples.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 19 al carrer Anselm Clavé, 32, 3r.

Cursos de formació a l’ espai 3r Esquerra

En l’actualitat, a conseqüència de les noves tendències socials influïdes pels nous recursos tecnològics, l’ús pràctic de les tècniques de creació i difusió esdevé imprescindible per a qualsevol tasca dins de l’àmbit humanístic i principalment en aquelles especialitats, les pràctiques artístiques, en les quals les imatges i les eines informàtiques esdevenen un recurs imprescindible pel desenvolupament dels projectes.
Volem oferir un espai de formació a creadors i creadores de les comarques gironines que giri al voltant de les noves tecnologies per facilitar-los eines tant per desenvolupar noves formes d’expressió artística com per adquirir formació per explicar els seus propis projectes personals en relació amb les pràctiques artístiques.
Ja està oberta la inscripció al cursos de formació del projecte 3r esquerra que començaràn aquest setembre. Aquí podeu fer una ullada i seleccionar aquell que més us pot interessar. Els cursos que actualment tenim oberta inscripció: Iniciació Arduino, Iniciació Illustrator, Iniciació Sketchup, Eines multimèdia aplicades a la metodologia i comunicació de les pràctiques artístiques, mòduls I i II i iniciació html5 + css. Podeu descarregar-vos el tríptic amb més informació

Per |juny 30th, 2014|General|0 Comentaris

Des-Estructures, artistes i preus

Podeu veure l’exposició “Des-Estructures” del 13 de juny al 31 de juliol de dilluns a divendres de 10 a 19 h trobareu els treballs d’Azahara Cerezo, Marta Descamps, Catherine Glesson, Fina Morera, Concepció Morera, Núria Merino, Mercè López, Núria Puig, Jordi Renart i Olga Taravilla. Si voleu adquirir alguna peça poseu-vos en contacte a lesgolfes@coespai.com i us posarem en contacte amb les artistes. “Des-Estructures” es va inaugurar coincidint amb la celebració del segon aniversari de CoEspai.

2 anys Co!mpartint

El proper 15 de juny fem dos anys: dos anys fent allò que més estimem, donant a conèixer nous projectes, fent gran la comunitat i millorant.

Com a coworking o espai de treball compartit a Girona: cada vegada som més professionals els que hi estem dia a dia, en totes les versions diferents ( tot el dia, jornades reduïdes o a dies ), creant sinergies entre nosaltres i aprenent entre tots dels nostres talents.

També s’ ha impulsat l’ Associació Artística Les Golfes, per donar un espai a aquells artistes o professionals amb un treball personal. Aquest es el punt de partida, però el projecte anirà evolucionant i donar una resposta més amplia a les necessitats d’ aquest col.lectiu.

Creant projectes nous com el Segell CO. Trimestralment i girant al voltant d’ un tema principal, donem a conèixer una altra forma de veure la realitat o interpretar-la. Els criteris de selecció dels temes son: basat en l’ economia col.laborativa, cooperatives, co-creació, coworking… i tota la filosofía Co.

I continuem… !

Moltes gràcies i bon CO!

Per |juny 2nd, 2014|General|0 Comentaris

Des-Estructures

L’exposició planteja l’anàlisi i la representació de les estructures formals. Desmuntar, desestructurar, reestructurar o fer abstraccions són només algunes de les accions portades a terme pels artistes alhora de representar els objectes, les formes o les idees.

En alguns casos, l’artista treballa desde la no-forma per redescobrir noves formes que emergeixen i que es manifesten des d’una matèria inicial aparentment caòtica.

En d’altres casos, es produeix una abstracció estructural que ens apropa a l’estructura essencial de les coses. Buscant allò que en escultura vindria a ser l’ànima, el bastiment, allò necessari per tal que la realitat no s’ensorri.

La reflexió que gira al voltant d’aquestes obres es pot fer extensiva a la societat, a l’economia i a la cultura, on cal desmuntar les estructures per comprendre i poder tornar a construir de nou. Com si es tractès d’un joc de construcció amb formes i colors, amb ulls de nen, tenim la possibilitat d’inventar, d’intervenir i de redefinir.

(Núria Puig)

Podeu veure l’exposició “Des-Estructures” del 13 de juny al 31 de juliol de dilluns a divendres de 10 a 19 h