cicle 2015

Realitats Alterades

cicle expositiu comissariat per Rita Andreu
març-desembre 2015

“Realitats alterades és un cicle expositiu que desplega quatre propostes entorn a la realitat i als mecanismes i estratègies que li donen forma. La realitat alterada entesa com a quelcom que deixa de ser el que era per passar a ser una altra cosa, que muda de forma a causa de la intervenció d’un element extern, però, al mateix temps, alterada en el sentit de pertorbada o agitada com a conseqüència d’aquesta mateixa intervenció. D’aquesta manera, els projectes que es presenten són treballs que s’apropen a la realitat des de la reflexió i intervenció en el marc del context sociopolític actual, analitzant i emprant les noves tecnologies com a configuradores de noves realitats o des de la revisió i impugnació de certs aspectes d’aquesta realitat des de l’anàlisi del passat i la memòria recents.”
(Rita Andreu)

 

 

 

Valérie Prot

Portraits

12/03/2015-23/04/2015

Inauguració 12 de març a les 19.30 h

A Portraits, l’artista recull i transcriu informació personal i activitat publicada en els perfils de Facebook d’amics i coneguts configurant, d’aquesta manera, un mosaic de retrats diversos des d’una perspectiva radicalment contemporània. El projecte posa de manifest de quina manera les xarxes socials, malgrat la seva immediatesa, incideixen en la projecció de la imatge d’un mateix sovint ideal i artificiosa.
Valérie Prot viu i treballa a Cadaqués. Els seus treballs atenen als mecanismes que donen forma a la nostra realitat sociopolítica i es materialitzen en fotografies i peces audiovisuals que utilitzen recursos com la repetició i la relectura de certs elements per posar en evidència aspectes i obsessions propis del context i la realitat actuals.

web Valérie Prot

 

 

Quelic Berga

iAm

30/04/2015-12/06/2015
Inauguració 30 d’abril a les 19.30 h

iAm és un treball que bascula entre la creació web i l’audiovisual i que pren forma a partir d’un software capaç de generar en temps real clips audiovisuals de 25 segons a partir d’un total de 123 preses diferents. A través d’un equilibri conceptual entre contingut i forma, el projecte qüestiona les relacions que s’estableixen entre individus i noves tecnologies i posa en evidència de quina manera aquestes incideixen en el devenir de la nostra pròpia quotidianitat.

Quelic Berga treballa entre Girona i Barcelona. Els seus projectes es concreten en estructures interactives que impliquen activament a l’espectador en el seu desenvolupament i visibilitzen de quina manera les noves tecnologies incideixen en la nostra percepció de la realitat.

per conèixer més:

web Quelic Berga

 

 

MawatreS

Concreto

17/09/2015-29/10/2015
Inauguració 17 de setembre a les 19.30 h

Concreto és un projecte format per una sèrie de dibuixos realitzats amb diferents tipus de ciment que indaguen sobre la idea de monument i sobre l’imaginari que al seu voltant es configura. El monument, entès com a aquella obra edificada o construïda per perpetuar el record d’un personatge o per commemorar uns fets determinats, reforça i, al mateix temps, simbolitza el discurs que emergeix des del poder.
MawatreS (Juan Pablo Ordúñez) viu i treballa a Bilbao. Els seus treballs s’emmarquen en una línia d’investigació al voltant dels símbols que configuren un imaginari col·lectiu concret explorant la capacitat de les intervencions artístiques a l’hora de reconfigurar-los i transgredir-los.
Llicenciat en Belles Arts (2010) i Màster en Investigació i Creació Artística (2012) per la Universitat del País Basc. Complementa la seva formació participant en workshops impartits per artistes com Gregor Schneider i Asier Mendizabal al CA2M de Madrid (2011 i 2013 respectivament) i per Muntadas al MUSAC de Lleó (2012).

per conèixer més:

web MawatreS

 

 

Montserrat Rodríguez. aka nyx10110

Paisaje con silla azul. Variaciones

05/11/2015-17/12/2015
Inauguració 5 de novembre les 19.30 h

A Paisaje con silla azul. Variaciones és un projecte en construcció que parteix d’una sèrie de fotografies i que documenta el procés creatiu que du a terme l’artista quan entra en contacte amb la matèria prima del seu treball: el paisatge. La mostra es concreta en imatges, documentació audiovisual, paisatges sonors i un mapejat que, en conjunt, plantegen la idea d’un paisatge fragmentat i posen en evidència la relació que l’individu estableix amb el seu territori més immediat obrint una reflexió crítica envers l’actual crisi econòmica i ecològica.Montserrat Rodríguez (aka nyx10110) és artista multidisciplinar i geògrafa. Els seus treballs combinen art, ciència i noves tecnologies i projecten una mirada crítica envers el creixement econòmic i els patrons de consum actuals en pro de la idea d’una sostenibilitat alternativa

per conèixer més:

web Montserrat Rodríguez

Rita Andreu

(Barcelona, 1986)

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Girona i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Fundació UdG. Complementa la seva formació amb estudis de producció i realització audiovisual a l’ERAM -Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia- de Salt. Membre actiu de l’Associació Ad’Art -Plataforma per la difusió i promoció culturals- de Girona.

En l’àmbit de l’audiovisual, desenvolupa projectes propis i encàrrecs sovint vinculats a institucions culturals i artístiques -vídeos promocionals per exposicions i entrevistes o peces documentals d’artistes-. Ha participat en processsos de documentació per exposicions i en la catalogació de fons i arxius d’art contemporani.

Actualment treballa vinculada al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona desenvolupant tasques de documentació i coordina el cicle d’exposicions “Realitats Alterades” de l’espai 3er Esquerra de Coespai.

Més informació:

www.ritandreu.net

ORGANITZA:
Logo-CO-72x72

PATROCINA:
moritz_p-150x150

Amb el suport del Departament de Cultura i la Diputació de Girona:

logo_gene

diputacio