Programació expositiva 2017


Amb intenció

programació expositiva
març-desembre 2017

«Amb intenció» són les paraules amb què hem volgut donar nom a la programació expositiva del 3er Esquerra per l’any 2017. «Amb intenció» hem triat cadascun dels projectes que en formen part. L’elecció de les persones que hi participen i les seves propostes no segueix, però, un fil comissarial, de fet, l’última proposta «Matar un comissari», d’Olga Taravilla, ens parlarà d’aquesta nova direcció, del trencament de fils, d’un retorn. El projecte «Joguines?» de Rita Andreu, pierre d.la i Sebi Subirós té com a punt de partida l’encontre amb una joguina. El joguet és l’eix vertebrador d’aquest projecte, que obre noves reflexions i recupera, amb una altra mirada, la infància dels jocs. A «Desmemòria», de Núria Merino, les imatges es desdibuixen i els textos perden sentit, traçant línies que inventen geografies de l’oblit. Barbara Cardella, guanyadora de la Beca Espai, desenvoluparà «El que falta a Girona», amb el qual reflexiona sobre el que configura un espai propi; a través d’elements que recupera o recull a la ciutat on habita. Finalment, per començar la programació, Fina Morera a «BlanC&BlacK», jugarà amb la dualitat de la presència i l’absència per explorar les relacions entre la llum i l’ombra.

És, doncs, «amb intenció» que hem decidit allunyar-nos de la línia marcada fins ara; que hem decidit desmarcar-nos d’una programació lligada a un comissariat concret, per assajar altres formes i trobar la que millor encaixi amb la singularitat del nostre projecte. I és «amb intenció», també, que ens hem proposat posar l’accent en una sèrie de projectes que han trobat el seu punt de partida o que s’han desenvolupat en el nostre espai, per donar visibilitat i valor a aquest espai i als projectes que des d’aquest s’originen, es gesten, prenen forma; i als projectes que no tan sols s’hi desenvolupen, sinó que reflexionen al voltant d’aquest espai, es pregunten pel seu sentit i es plantegen quines són les seves possibilitats per acabar obrint-ne de noves.

(Rita Andreu i Olga Taravilla)


 

 

fina

 

Fina Morera

«BlanC&BlacK»

02-03-17 – 30-03-17
Inauguració 2 de març a les 19.30 h

Fina Morera és l’artista encarregada d’obrir la programació expositiva de 2017 de l’espai 3er Esquerra de CoEspai. A BlanC&BlacK l’artista explora les relacions entre el blanc i el negre, entre la llum i l’ombra, a través d’una selecció de pintures, dibuixos i collages.

Fina Morera (Girona, 1954) va estudiar dibuix i pintura a l’Escola Municipal d’Art de Girona i escultura a l’escola d’art Riu d’Art de Riudellots de la Selva. Treballa especialment les tècniques mixtes, collage amb teles, papers, tinta xina, aquarel·les i acrílics.

 

rana-i-corniceoro

 

Barbara Cardella

«El que falta a Girona»

06-04-17 – 04-05-17
Inauguració 6 d’abril a les 19.30 h

«El que falta a Girona» és el projecte guanyador de la convocatòria de la Beca Espai. Amb aquest projecte, la italiana Barbara Cardella proposa una reflexió al voltant de la idea d’espai propi a través d’una col·lecció d’objectes que l’artista ha anat recollint durant la seva estada a la ciutat. D’aquesta manera, aquests objectes deixen de pertànyer a Girona per passar a conformar un univers personal, un lloc propi, dins el qual adquireixen un nou sentit.

per conèixer més:

web

Amb el suport de:

logos_kreas

 

nuria_6-300x199

 

Núria Merino

«Desmemòria»

11-05-17 – 08-06-17
Inauguració 11 de maig a les 19 h

Perds la memòria i les imatges es tornen borroses. No recordes allò llegit, i ara les pàgines són pedres de paper amb lletres i paraules que han perdut el sentit. Les línies traçades inventen geografies de l’oblit. En els textos hi ha paraules tatxades. I els diàlegs s’esborren.
Il·legible, la memòria es desdibuixa, no aconsegueix remetre’ns als records, i alhora tampoc ens permet oblidar, ens apropa a un passat imprecís que no sabem si ens pertany.

La paraula, molt habitual en els treballs de la Núria, com a element textual o visual, desintegrant-la i explorant com les lletres per la seva forma, color, textura o moviment, poden suggerir i evocar realitats objectives, vivències o imatges mentals.

per conèixer més:

web

 

juguines

 

Rita Andreu, pierre d.la i Sebi Subirós

«Joguines?»

09-10-17 – 09-11-17
Inauguració 9 d’octubre a les 19.30 h

«Joguines?» és un projecte que neix com un joc. El punt de partida són tota una sèrie de joguines recuperades que adquireixen una nova dimensió en el procés de manipulació, transformació i recontextualització. En aquest exercici lúdic, les joguines es converteixen en objectes poètics -sovint amb una càrrega irònica- que revelen les mirades i els mons propis dels artistes que les configuren.

per conèixer més:

web Rita Andreu
web pierre d.la
web Sebi Subirós

matar_un_comissari

 

Olga Taravilla Baquero

«Matar un comissari»

16-11-17 – 21-12-17
Inauguració 16 de novembre a les 19.30 h

No es tracta de cometre un assassinat així perquè sí. En primer lloc analitzarem què és això d’un comissari -o comissària que també en podem trobar-. Si busquem al DIEC (Diccionari de la llengua catalana) poca cosa ens diu:

1 m. i f. [LC] [PR] Delegat per a certes funcions temporànies.
2 m. i f. [AD] [PR] [DR] [DE] Funcionari de policia que té cura del compliment de les lleis i les ordres establertes per l’autoritat, referents a l’ordre públic.
3 1 m. i f. [SP] [PR] Auxiliar de l’àrbitre que, en alguns esports, s’encarrega de la fiscalització dels aspectes reglamentaris d’una competició esportiva.
3 2 m. i f. [SP] [PR] En les curses de cavalls, encarregat de l’aplicació del reglament, amb amplis poders de decisió.

Què és llavors un comissari? Un delegat per muntar una exposició? Un funcionari que vetlla pel compliment de les lleis expositives? Un fiscalitzador d’idees? Una persona amb poder de decisió?  Hem de matar-lo realment?

per conèixer més:

web Olga Taravilla

ORGANITZA:

Logo-CO-72x72

PATROCINA:

logo_cultural_rizoma_sccl