Programació 2019

En primera persona
cicle de literatura i cos

En Primera Persona es tracta d’un cicle de literatura i cos, amb el qual pretenem dotar a la ciutat de Girona i les persones que l’habitem d’un espai on poder compartir inquietuds, dubtes, experiències i estratègies entorn els cossos, desitjos i sexualitats dissidents.

Per això, comptarem amb la presència de quatre de les veus que més ressonen actualment a l’escena feminista i LGTBQ de Catalunya. En aquest ordre, la poeta i rapsoda cuir Txus García; l’escriptor i dramaturg Sebastià Portell; la investigadora i activista Brigitte Vasallo; i el sociòleg i activista trans Miquel Missé.

Sessions: 27 de febrer, Txus García i «Este torcido amor. La ternura de los ahogados»; 13 de març, Sebastià Portell i «Amors sense casa: poesia LGTBQ catalana»; 10 d’abril, Brigitte Vasallo i «Pensamiento monógamo, terror poliamoroso»; i 8 de maig, Miquel Missé i «A la conquista del cuerpo equivocado».

Totes les sessions són a les 19 h de la tarda. Aforament limitat.

Amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

Els ulls que em miren

Projecte participatiu

13 d’abril – 22 d’abril

Els ulls que em miren es tracta d’un projecte d’intervenció socioartística, realitzat mitjançant la pràctica de fotografia participativa (o photovoice), una pràctica artística col·lectiva que pretén dotar als col·lectius oprimits, estigmatitzats i/o infantilitzats d’eines i espai per prendre el control sobre la seva pròpia representació i discurs.

Per aquest motiu, un grup de persones pluralment diverses hem estat treballant i reflexionant sobre qüestions relatives a la identitat, la representació social, la discriminació, o el mateix concepte de diversitat, entre d’altres.

L’exposició, visitable a la Carbonera (Pujada de Sant Feliu, 2) entre el 13 i el 22 d’abril, és la materialització del resultat i procés d’aquestes reflexions compartides.

Activitat realitzada amb el suport del Museu d’Història, dins del marc del Dia Internacional de l’Art, organitzat pel Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona i amb la col·laboració de diverses entitats culturals del territori gironí.

Amb el suport de l’ Ajuntament de Girona, Beca Kreas

 

Meeting Point

Carles Palacio

Meeting Point es tracta d’un projecte fotogràfic formulat en clau etnogràfica que es pregunta què implica ser un (mal anomenat) fill de la immigració a Girona i Salt. Partint del pressupòsit que una acció tan elemental com sortir de festa i relacionar-se pot ser un problema per a molts adolescents d’origen immigrant, el fotògraf gironí preguntarà quins són els llocs-refugis que transiten aquests joves, reflexionant entorn la confrontació del concepte d’espai de confort i espai de guetització.

https://meetingpointproject.tumblr.com/

Web

Amb el suport de l’Ajuntament de Girona, beca Kreas i la Diputació de Girona.