9 Raons per escollir un coworking

9 Raons per escollir un coworking
17 de juny de 2021 coespai

A Co-Espai celebrem 9 anys amb vosaltres i volem donar 9 raons per formar part d’un coworking:

1. Equilibri entre vida laboral i personal

Treballar des de casa pot ser poc saludable. Ja sigui perquè es fa impossible desconnectar de la feina, perquè acabes treballant hores de més o perquè les distraccions estan constantment presents. Treballant des de casa és més probable que perdis temps i eficiència.

En un esapi de coworking tothom treballa independentement, pràcticament sense jerarquia. Els treballadors són responsables dels seus propis projectes, del seu progrés i de la seva metodologia de treball. 

Aquestes condicions prevenen comportaments competitius. En un coworking ningú sent que ha d’emmotllar la seva personalitat a la de treball. Els espais de coworking permeten que cadascú sigui ell mateix mantenint un equilibri entre treball i vida personal, la qual cosa comporta més efectivitat i un entorn laboral més positiu.

2. Aprofites els serveis i l’espai

L’espai, l’equipament i els serveis que ofereix un espai de coworking estan específicament preparats  per a facilitar el teu confort i que et puguis centrar en la teva feina.

    • Sales de conferències i de reunions
    • Servei de recepció de missatgeria i paqueteria
    • Internet d’alta velocitat i suport tècnic
    • Servei d’impressió d’alta qualitat
    • I molt més.

3. Control d’horaris i flexibilitat

Llibertat i independència són els valors d’aquesta actual generació de treballadors. El coworking et permet decidir si avui treballes de dia o de nit, o si prefereixes una taula comú o un espai privat. 

Treballar sol des de casa pot significar no tenir a ningú amb qui compartir la incertesa o les dificultats del dia a dia.

Un coworking combina el millor dels dos móns. T’ofereix la llibertat i flexibilitat que necessites sense perdre l’estabilitat social. 

4. Oportunitats infinites de col·laboració

Compartir el teu espai de treball amb professionals de tots els àmbits, posa al teu abast possibilitats infinites de col·laboració. T’envoltaràs d’un ecosistema de professionals i empreses que no es pot trobar en altres entorns: des de fotògrafs, artistes gràfics, advocats, editors de vídeo, informàtics, fins a persones del teu mateix sector. 

En un coworking mai saps a qui coneixeràs o amb qui acabaràs col·laborant.

5. Ets més productiu

Elimina les distraccions que pots viure si treballes des de casa i les pressions de treballar en una oficina. Un coworking s’encarrega de tot, serveis com internet o impressió els gestiona l’espai i tot està preparat perquè tu arribis i puguis començar a treballar. 

A més a més, estar envoltat de professionals compromesos cada dia és un gran element de motivació.

6. Formes part d’una comunitat

Treballar des de casa pot ser perfecte per a tu o pot arribar a ser solitari i fer-te sentir aïllament o desconnexió de la realitat. Tot això afecta directament la teva activitat professional.

És per això que molta gent opta per treballar en un coworking, ja que no sols ofereix un lloc de treball sinó també l’oportunitat de formar part d’una comunitat de persones.

Per sobre de tota la resta, els espais de coworking són l’element humà. Això representa un canvi fonamental en la idea de treball. Avui dia, gaudir treballant, conèixer a gent nova i intercanviar idees s’estan convertint en valors bàsics sobre els quals la nostra societat s’erigeix.

7. Fas molt més que treballar

Un Coworking no és només un lloc on anar a treballar. És un lloc per a compartir, socialitzar i crear comunitat. Normalment, en un espai coworking trobaràs tallers i conferències sobre temes diversos (màrqueting, emprenedoria, innovació, tecnologia, etc.). i a nivell social i cultural, activitats i esdeveniments informals per a gaudir després de la feina. 

En un espai de coworking, qualsevol excusa és bona per a una celebració!

8. Tu esculls el teu pressupost

Un espai d’oficina per metre quadrat implica un lloguer, impostos, despeses d’aigua, llum, mobles, etc. És una gran inversió inicial, compromís i implicació.

Per contra, un espai de coworking ja està preparat per a que t’instal·lis i comencis a treballar. Totalment equipat, amb servei wifi, impressió, emmagatzematge, sales de reunions, etc. sense despeses sorpresa i normalment a un preu adaptat als serveis que necessitaràs.

9. Treballes on vols

Ja sigui dins el coworking com a fora, la mobilitat és al teu abast. 

El coworking i el coliving han nascut per quedar-se, perfectes pel nòmades digitals i per les feines que estan sorgint en el cada cop més creixent món tecnològic. 

La vida coworking fa fàcil viatjar pel món. Pots trobar espais a pràcticament qualsevol racó del món. Treballes on vols, en qualsevol horari i connectaràs amb persones noves allà on vagis.