Dia Internacional de la felicitat. Entrevistem a Sergi Bonilla, director de Creantum

Dia Internacional de la felicitat. Entrevistem a Sergi Bonilla, director de Creantum
20 de març de 2021 coespai
Sergi Bonilla CHO

Avui, Dia Internacional de la Felicitat, entrevistem Sergi Bonilla, Director i soci fundador de Creantum, Grup Internacional d’especialistes en gestió del canvi, organitzadors i formadors del Programa CHO. Creantum són usuaris del CoEspai i confien en el nostre espai Coworking per dur a terme part dels seus programes i de les seves activitats.

Com parlar de la felicitat a les organitzacions? És possible la felicitat al lloc de feina?

Primer de tot s’ha d’entendre que la felicitat és una decisió personal. És una decisió a construir, i a més, aquesta felicitat no és perpetua. Hi ha moments a la nostra vida que els ànims o indicadors de felicitat pugen i baixen.

Com aplicar aquesta felicitat als llocs de feina?

És a partir d’un concepte ètic. Els gerents i responsables d’empresa han de tenir present si volen tenir gent feliç i amb benestar a les seves empreses, i han de posar les eines i els recursos necessaris per tal que aquesta felicitat i benestar es pugui aplicar en aquests llocs de feina. Per tant, com dèiem al primer punt, sí, es pot ser feliç en el lloc de feina.

És per a totes les organitzacions, independentment del seu tamany?

Totes les empreses tenen els recursos suficients per invertir en polítiques de felicitat i benestar. Per exemple: amb un pla de formació, fent activitats, escoltant a la gent de la seva empresa, fent estudis de clima, estudis d’avaluacions competencials… El que s’ha de tenir és la intenció de fer-ho.

La gran majoria d’empreses són pimes i totes elles tenen necessitats en el benestar de les seves organitzacions. Moltes vegades necessiten gent externa en aquest àmbit, ja que no tenen els recursos per aconseguir aquest objectiu. Aquesta seria la figura de CHO, Chief Hapiness Officer, la figura d’aquell consultor en felicitat i benestar que t’ha de donar les indicacions necessàries per començar a invertir.

Programa CHO i recomanacions

Aquest programa neix de la necessitat d’aquesta figura externa en les organitzacions. Algú extern encarregat de la felicitat i benestar a les organitzacions. Té una funció molt estratègica, i ha de ser un gran comunicador per transmetre les necessitats de les persones que formen part de l’organització. És decidir invertir en polítiques de felicitat i benestar per part de les organitzacions i tenir a algú dedicat a que això sigui una realitat i no una utopia.