Eines per treballar en remot – Eines per videoconferències

Eines per treballar en remot – Eines per videoconferències
23 de març de 2020 coespai

Avui us proposem un recull d’eines per poder treballar remotament i en equip amb companys, proveïdors i clients, totes elles interessants i cadascuna d’elles amb particularitats que la diferencien de les altres.

 

ZOOM (www.zoom.us)

És una eina molt utilitzada per fer videoconferències. El pla gratuït admet fins a 100 persones i per la situació actual, han alliberat el límit de temps, que era de 40 minuts en el cas de grups. Un altre avantatge de Zoom és que es pot gravar la videoconferència. Aquesta gravació es pot guardar al mateix ordinador o bé al núvol, ja que Zoom ens ofereix aquesta possibilitat. Més avantages són que també es pot compatir la pantalla i es poden compartir arxius mentre estem conversant. A més a més, Zoom té un sistema telefònic en el núvol per a empreses.

Entre els inconvenients en destacaríem que ens hem trobat que no tothom en coneix l’existència i la seva possibilitat d’utilització.

Recomanem seguir els seus tutorials.

Entre les opcions que trobareu quan entreu www.zoom.us, hi ha la possibilitat de programar una reunió, entrar a una reunió ja existent o ser-ne l’amfitrió. En aquest darrer cas, per convidar-hi la gent, es pot fer bé enviant el link via correu electrònic o bé copiant el link i enviant-lo, per exemple, per whatsapp.

És una opció econòmica i d’alta qualitat, amb moltes prestacions per a aquests dies que ens veiem forçats a fer teletreball.

Heu de tenir en compte que si utilitzeu Zoom a l’ordinador és bastant diferent de si ho feu al mòbil o la tauleta, ja que aquí els menús difereixen força. És qüestió d’investigar.

HANGOUTS

Hangouts és la plataforma de videoconferències de Gmail. Per poder fer un Hangout cal tenir creat un compte Google. Les converses es poden gravar al núvol i tot està integrat amb els serveis de Google. En cas de tenir un compte de pagament, es pot fer servir el Meet, amb moltes més funcionalitats. El punt més fort, és la integració amb el propi Google Calendar.

Aquelles persones poc amants de Google o d’Android poden tenir problemes per fer servir Hangout.  A banda, considerem que la qualitat de les trucades no és la més òptima, i en comparació, altres plataformes ofereixen una qualitat millor.

WHATSAPP

El principal avantatge de fer videoconferències amb Whatsapp és que molta gent està familiaritzada amb la plataforma, és de fàcil ús i es pot fer en qualsevol lloc i qualsevol moment, sempre tenint en compte les limitacions de cobertura que hi puguin haver.

Whatsapp no té uns grans requisits tècnics ni calen uns coneixements avançats o específics.

Els inconvenients els trobem a la limitació: no més de 4 o 6 usuaris en videoconferències i una qualitat de so i imatge per sota de les altres. Whatsap no és una eina pensada per a l’àmbit professional -reunions-, amb la qual cosa moltes funcionalitats que trobem en altres plataformes, aquí no les tenim.

SKYPE

Fa un temps Skype era “la plataforma” quan es parlava de videoconferències d’empresa o professionals.

En aquest cas, la qualitat de la imatge i del so era un dels elements diferencials a l’hora d’escollir-la. La seguretat, era un altre dels motius.

Quin considerem que són els inconvenients d’Skype? La versió gratuïta pot quedar una mica justa en alguns casos, alhora que cal disposar d’una molt bona connexió per a realitzar una videoconferència de qualitat. Skype s’ha trobat amb el temps amb una forta competència al mercat que ha estat capaç de supleix els seus inconvenients. De totes maneres, amb l’adquisició per part de Microsoft de la plataforma, ha tornat a guanyar adeptes entre els usuaris

Esperem haver pogut aportar elements suficient cop per ajudar-vos a la tria de l’eina que mes us pugui ajudar, ara només es qüestió de provar!