El banquet del senyor capital

El banquet del senyor capital
17 de setembre de 2014 admin

L’obertura del cicle, a càrrec de David Ribó amb “El banquet del senyor Capital”, planteja deu aproximacions escultòriques a les relacions entre Catalunya i Espanya vinculades als processos econòmics. Mitjançant una presentació que remet a la de qualsevol menjador domèstic amb convidats, s’articula un banquet en el qual, segons el mateix David Ribó “el capital és el comensal absent, invisible, ocult, al qual li són indiferents les ideologies i punts de vista”.

Les peces estan realitzades a partir de panots, lloses del carrer que són utilitzades com a mapa simbòlic del territori espanyol. L’artista modifica i recorre a aquest material durant tota la sèrie d’obres, encara en procés. Els títols conviuen amb les mateixes peces com a protagonistes, contribuint a establir relacions de complementarietat, contradicció o ironia i al·ludint d’una manera o una altra a aquestes relacions entre Espanya i Catalunya. “Catalunya, càncer d’Espanya”, “Catalunya, un poble que vol viure en pau”, “Indepenqué?!?!?” o “¡Esos punkies catalanes!” en són alguns exemples.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre de dilluns a divendres de 10 a 14 i de 16 a 19 al carrer Anselm Clavé, 32, 3r.

banquet_senyor_capital_3r_esquerra