Davant d’aquesta pregunta, una de les diferències bàsiques és què per nosaltres, el coworking es pertànyer a una comunitat, aprofitar les sinergies que es donen en el mateix espai. En un coworking s’aplica una quota fixa i es participa de la comunitat. En una oficina compartida la quota serveix per a cobrir les despeses derivades del local.
Per propiciar les relacions i l’intercanvi, en un espai de coworking, el gestor es focalitza en crear un ambient idoni. I ens podeu creure quan afirmem que la comunitat i els membres hi ténen molt a dir, ja que si ells no se senten còmodes, no els agrada el que es transmet o es fa dins l’espai, o no es crea un clima de confiança, l’espai de coworking difícilment pot tirar endavant en tota la seva dimensió. L’espai de coworking té ànima i aquesta serà en funció de la personalitat del gestor i dels membres que hi conviuen i de les relacions que entre ells s’estableixin.
Activitats com esdeveniments, esmorzars, dinars en conjunts o cursos i tallers de formació fan que ens apropem entre tots, gestors i coworkers, i creem un ambient proper i de confiança, que porta a l’intercanvi, la transferència de coneixements i el benefici comú.
Sense la figura del gestor o d’un motor que provoqui aquestes sinergies, els professionals que comparteixen l’espai haurien de dedicar massa temps a l’establiment de relacions. Independentment, una actitud oberta i predisposada a la col.laboració i a la creació de sinèrgies és bàsica a l’hora d’acudir a un espai de coworking.
Depenent de cadascú, un es pot trobar més còmode en una oficina compartida o en un espai de coworking, per això, quan decidiu anar a un lloc o un altre, cal valorar què us pot enriquir més i què pot encaixar més en la vostra situació i amb el vostre perfil. Finalment, cal pensar que el gestor és un professional que desenvolupa altres projectes, de forma que és gairebé una vocació el fet d’involucrar-se d’aquesta manera en una comunitat i transmetre l’esperit de l’espai tant entre els membres com a fora del coworking.
Una cosa que ens va motivar a nosaltres al crear CoEspai, va ser la realització de diferents projectes que emanessin de l’espai coworking però amb entitat pròpia, com l’Espai 3r Esquerra, Segell Co o l’Associació Artística Les Golfes, que actualment estàn encaminats no només a difondre la filosofia coworking i l’espai, sinó a donar lloc a més sinergies i crear més col.laboracions
Nosaltres continuem treballant i aquest 2015 torna l’Espai 3r Esquerra amb el cicle expositiu “Realitats Alterades” comissariat per Rita Andreu, i Segell Co amb noves temàtiques al voltant de la filosofia col.laborativa.
Una abraçada molt forta!