És el mateix un coworking que una oficina compartida?

És el mateix un coworking que una oficina compartida?
14 de gener de 2015 admin

Davant d’aquesta pregunta, una de les diferències bàsiques és què per nosaltres, el coworking es pertànyer a una comunitat, aprofitar les sinergies que es donen en el mateix espai. En un coworking s’aplica una quota fixa i es participa de la comunitat. En una oficina compartida la quota serveix per a cobrir les despeses derivades del local.

Per propiciar les relacions i l’intercanvi, en un espai de coworking, el gestor es focalitza en crear un ambient idoni. I ens podeu creure quan afirmem que la comunitat i els membres hi ténen molt a dir, ja que si ells no se senten còmodes, no els agrada el que es transmet o es fa dins l’espai, o no es crea un clima de confiança, l’espai de coworking difícilment pot tirar endavant en tota la seva dimensió. L’espai de coworking té ànima i aquesta serà en funció de la personalitat del gestor i dels membres que hi conviuen i de les relacions que entre ells s’estableixin.

Activitats com esdeveniments, esmorzars, dinars en conjunts o cursos i tallers de formació fan que ens apropem entre tots, gestors i coworkers, i creem un ambient proper i de confiança, que porta a l’intercanvi, la transferència de coneixements i el benefici comú.

Sense la figura del gestor o d’un motor que provoqui aquestes sinergies, els professionals que comparteixen l’espai haurien de dedicar massa temps a l’establiment de relacions. Independentment, una actitud oberta i predisposada a la col.laboració i a la creació de sinèrgies és bàsica a l’hora d’acudir a un espai de coworking.

Depenent de cadascú, un es pot trobar més còmode en una oficina compartida o en un espai de coworking, per això, quan decidiu anar a un lloc o un altre, cal valorar què us pot enriquir més i què pot encaixar més en la vostra situació i amb el vostre perfil. Finalment, cal pensar que el gestor és un professional que desenvolupa altres projectes, de forma que és gairebé una vocació el fet d’involucrar-se d’aquesta manera en una comunitat i transmetre l’esperit de l’espai tant entre els membres com a fora del coworking.

Una cosa que ens va motivar a nosaltres al crear CoEspai, va ser la realització de diferents projectes que emanessin de l’espai coworking però amb entitat pròpia, com l’Espai 3r Esquerra, Segell Co o l’Associació Artística Les Golfes, que actualment estàn encaminats no només a difondre la filosofia coworking i l’espai, sinó a donar lloc a més sinergies i crear més col.laboracions

Nosaltres continuem treballant i aquest 2015 torna l’Espai 3r Esquerra amb el cicle expositiu “Realitats Alterades” comissariat per Rita Andreu, i Segell Co amb noves temàtiques al voltant de la filosofia col.laborativa.

Una abraçada molt forta!

foto rita

Les Golfes de CoEspai

CoEspai - Esdeveniments (2) (2)