Exposició «Pleias»

Exposició «Pleias»
6 de maig de 2016 coespai

pleias_cartell-724x1024
El dia 12 de maig, a les 19,30 h, s’inaugura a l’Espai 3er Esquerra l’exposició «Pleias» d’Héctor Contreras.

«Pleias» vol copsar el llindar entre la fisicitat i la simbologia, prenent com a referència a les Plèiades, les nimfes nascudes del tità Atlas i la nimfa Pleione. Segons narra la mitologia grega, van quedar fixades al cel formant la constel·lació que marca l’inici de la Verema, en l’intent de fugir del caçador Orió, que les assetjava corprès per la seva bellesa.

Configurades a mode d’autèntica constel·lació, les Pleiades d’Hèctor Contreras presenten una doble possibilitat interpretativa, en tant que conjunt i també com a obres individuals, gràcies a la personalitat pròpia amb la que vesteix cada una de les set nimfes -Alcíone, Mèrope, Electra, Taígete, Astèrope, Celeno i Maia-, per tal d’oferir-nos la versió més humana, més carnal i material, de cada una d’elles.

A voltes, d’aparença tímida, entotsolada; sovint, en actitud desafiant, però sempre des de la consciència de la seva pròpia sensualitat, amb Hèctor, les Pleias abandonen el seu estatus passiu per a esdevenir subjectes i agents de la seva pròpia sexualitat.

Héctor Contreras (Olot, 1986), és un pintor i poeta format a l’Escola d’Art d’Olot i a l’Escola d’Il·lustració Joso, de Barcelona. La seva obra es desenvolupa a cavall de la il·lustració i la pintura, al conjugar un gran domini tècnic del dibuix amb la gradació de textures que obté a partir d’un tractament molt subtil de la matèria pictòrica.

De caràcter versatil i heterogeni, ha realitzat des d’intervencions en múltiples aparadors pel «Temps de Flors» a Girona, murals a Olot o realitzar l’escenografia i portada del disc d’un grup musical, entre altres. També ha decorat carrosses de carnaval i ha realitzat exposicions individuals i col·lectives, com «Electric Ladyland», «(pr)eséncias», «Estàtic etèric», «Metamorfòsi». També ha participat a la Mostra d’Art itinerant ‘Domèstica’ i al «Festival Neu» com ha estat guanyador.

Actualment està desenvolupant-se com artista visual en l’espai de creació de «Les Golfes» per a consolidar-se professionalment.

Durant la inauguració i fins a la seva clausura podeu comprar la participació pel sorteig dels prints “Pleias” que es realitzarà el dia 14 de juny. Podeu adquirir la butlleta en horari d’obertura de l’exposició.

pleyades_petit

Si voleu més informació: facebook d’Héctor

Inauguració: 12/05/16 a les 19,30 h
Dates exposició: 12/05/16 — 12/06/16
Lloc: Espai 3er Esquerra
CoEspai – C/Anselm Clavé, 32, 3r. Girona
Horari: de dilluns a divendres de 11 a 13 h i 16 a 19 h.