"IMAGINARY USA" d’Irena Visa

"IMAGINARY USA" d’Irena Visa
2 de desembre de 2014 admin

irene_expo

 

Irena Visa presenta al 3.Esquerra “Imaginary USA”, un fals documental del seu viatge a través dels Estats Units. La fotografia és l’eina a partir de la qual articula la seva proposta, acompanyada d’un vídeo i d’un mapa amb el recorregut. Les seves imatges semblen captar fidelment els paisatges rurals del país nord-americà: una gasolinera, una mostra de piscines, una fira ambulant, carreteres i cactus són alguns dels elements que formen part de la seva expedició imaginària.

A través d’aquest treball, l’artista aborda una certa idea compartida del que és Amèrica, un imaginari col·lectiu influït per pel·lícules, cançons o llibres que ens arriben des del major productor de cultura audiovisual. La pròpia Irena Visa afirma que “d’alguna manera, fins i tot em puc imaginar com són coses que no he vist, només partint dels referents que he assumit”. Alhora, aquest treball planteja la relació problemàtica entre veritat i fotografia, una correspondència que va lligada a la noció de veracitat.

“Imaginary USA” és un projecte que va finalitzar quan Irena Visa va trepitjar de debò els Estats Units, on hi va realitzar un viatge real per Nova York, Chicago i Detroit. Tanmateix, el seu treball titulat “Mai he estat al Colorado”, sempre en procés, aprofundeix en alguns dels aspectes plantejats. Es tracta d’un microbloc en el qual mostra persones vestint peces de roba que fan referència a diferents llocs dels Estats Units. L’artista, natural de Banyoles i resident a Barcelona, treballa actualment en un projecte sobre la Casa Bloc de Barcelona, una proposta seleccionada dins dels Premis de la Sala d’Art Jove d’enguany.

Imaginary USA – Road Trip (Francisco Franco music) from Irena Visa on Vimeo.

Fins al 23 de desembre