La ciutat dels 15 minuts

La ciutat dels 15 minuts
26 d'octubre de 2022 coespai
La ciutat dels 15 minuts

Carlos Moreno científic i professor a la Universitat de París, ens presenta el concepte de la ciutat dels 15 minuts, aquest es va fer molt popular gràcies a l’alcaldessa de París Anne Hidalgo, la qual va aplicar la idea a la famosa capital francesa, per tal de facilitar els recursos i la vida als seus habitants.

La ciutat dels 15 min

També conegut com “The 15 mintue city” és una transformació del que coneixem avui en dia com a ciutat, convertint aquesta en un espai eficient, aprofitant les infraestructures ja construïdes, i donar-los més d’una utilitat per tal que la població trobi al seu costat tots els recursos necessaris per cobrir les seves necessitats sense haver de desplaçar-se i, d’aquesta manera, gaudir al màxim de l’entorn urbà però d’una manera més sostenible i eficient. Aquest canvi seria beneficiós pel benestar dels ciutadans així com pel canvi climàtic, ja que menys desplaçaments, provocaria una gran reducció de la contaminació, avui en dia característica de les grans ciutats.

El professor i científic ens planteja 4 principis que té tota ciutat sostenible, començant per l’ecologia, convertint les ciutats en espais sostenibles i el més verd possibles; la proximitat, per tal que les distancies que hàgim de recórrer siguin mínimes; la solidaritat, així creem i reforcem el vincle entre les persones; i per últim la participació, reforçant el concepte de societat, els animem a formar part i involucrar-se en la vida del barri.

Tota aquesta informació ens porta a pensar que Carlos Moreno ens proporciona una via de reconciliació entre les ciutats i els seus habitants, canviant el ritme normal de la ciutat a un ritme que seguís als humans, i no als vehicles i les distàncies. Per tant, ara ens toca pensar com remodelarem aquests espais per tal de crear, carrers, districtes i ciutats funcionals. A CoEspai tenim aquest pensament dins la nostra manera de ser, ja que aprofitem un mateix espai per fer mil i una funcions. 

La ciutat dels 15 minuts a CoEspai

A CoEspai creiem que sí que podem evitar aquests desplaçaments innecessaris, és per això que som tot el que necessites. Som col·laboració, som flexibilitat i som mobilitat, tot en un mateix espai. Aquí donem lloc a les empreses, i oferim oportunitats als seus projectes, tot gestionat de manera professional, per tal que totes i cada una d’elles tinguin el màxim d’oportunitats.

Precisament oferim l’espai fins a 24 h al dia per tal que, cada Coworker disposi del seu temps, i pugui adaptar-lo segons el que li convingui. A més disposem de sales de reunions de diverses mides i capacitats per simplificar les gestions se’ns puguin presentar pel camí, i així, un cop més evitar-nos desplaçaments.

Els nostres serveis compleixen amb els principis de la transformació de les ciutats, ja que si ens hi fixem bé, el nostre espai afavoreix la sostenibilitat d’aquestes, estalviant desplaçaments, compartint energies i subministraments, aprofitant tots els mateixos recursos, evitant així que cada un l’hagi de mantenir particularment. També comptem amb el factor proximitat, perquè la nostra ubicació és molt cèntrica, i de fàcil accés, ja que està a prop dels punts importants de la ciutat, com és l’estació de trens i autobusos.

Evidentment, és una petita part de tot el que engloba el món dels 15 minuts, però a CoEspai estem orgullosos de formar-hi part.