Offices, la darrera tendència en coworking

Offices, la darrera tendència en coworking
3 de juliol de 2018 coespai

offices

 

Per naturalesa pròpia, el coworking viu en constant creixement i evolució. En l’àmbit estatal, l’any 2017 es van quantificar 1.547 espais de coworking, que oferien més de 33.000 llocs de treball. Unes dades que refermen que no ens trobem davant d’una moda passatgera, sinó amb un sector que forma part del panorama actual.

«Compartir un mateix espai on professionals de diferents sectors, poden desenvolupar projectes propis mentre es fomenten projectes conjunts». Aquesta és la base de la filosofia coworking. La qual, en els darrers temps, també està captant l’atenció de les companyies

Comunitat & Comoditat

Les empreses busquen en el coworking dos avantatges: la comunitat i la comoditat. És indubtable que la força del moviment coworker recau en la potència del seu grup humà. El segon avantatge que està empenyent a les empreses a buscar solucions en aquests tipus d’espai, és la comoditat. Les companyies sol·liciten espais privats per instal·lar-hi oficines, sense renunciar als beneficis que ofereixen les comunitats. D’aquesta necessitat, neix la darrera tendència en el món coworker: oficines privades amb espais comuns on poden conviure diferents empreses.

Neixen doncs, les oficines compartides. Espais que ofereixen múltiples avantatges a les empreses, emmotllant-se a les necessitats concretes de cada cas. La flexibilitat i l’agilitat en el procés d’entrada i sortida de l’espai són el més notori, deixant enrere el llarg i costós procediment d’adquisició i d’entrada a una nova oficina. Hi destaca també la flexibilitat en cas de necessitar més (o menys) espai, permetent créixer i adaptar la zona a les noves necessitats.

Al còctel cal sumar-hi els beneficis de l’esperit col·laboratiu. El contacte humà entre persones i professionals propicia i fomenta la comunitat. Des de compartir un cafè a mig matí o una conversa a la sala de descans, passant per la creació de sinergies per una futura aventura professional. Tot forma part del valor afegit que aporta la comunitat.

CoEspai Offices

L’evolució del concepte «coworking» ens empeny cap a noves formes de negoci i de comunitat. Tindreu notícies nostres pròximament. Estigueu atents!