Post-lectures d’Azahara Cerezo, César Escudero i Mario Santamaría

Post-lectures d’Azahara Cerezo, César Escudero i Mario Santamaría
10 de novembre de 2014 admin

post-lectures_expo

“Post-lectures” és una exposició col·lectiva que s’apropa a la producció i reproducció de les imatges i dels textos a través de les noves tecnologies.

Les tres propostes que conformen la mostra comparteixen l’interès per la xarxa.

Mario Santamaría recopil·la a “Righted Museum” algunes de les imatges censurades de Google Art Project, una iniciativa que vol ser una reproducció virtual dels principals museus del món. Tanmateix, per diversos motius de drets d’autor, Google no sempre pot mostrar totes les obres que es troben a aquests museus.

César Escudero explora a “File_Món” el flux imparable de les imatges a través d’una operació entre el reciclatge i la intervenció. L’artista es descarrega imatges que pertanyen al nostre imaginari col·lectiu, com l’home del tanc de Tiananmen o el nomenament del Papa Benet XVI i les instal·la com a fons de pantalla del seu ordinador. Mitjançant la distribució de les icones del seu escriptori, que funciona com a llenç, crea noves imatges.

Per últim, el treball d’Azahara Cerezo, “A connected robot of one’s own” consisteix a generar diàlegs entre robots xatejadors online a partir del text de Remedios Zafra, “Una habitació pròpia connectada”.

Aquesta és la primera vegada que les línies d’investigació d’aquests tres artistes coincideixen a una mateixa exposició.

Azahara Cerezo. A connected robot of one’s own

César Escudero. El País. Archivos sobre un lienzo digital. 02/12/2013

Mario Santamaría a “Running through the museum” imita l’escena en què els personatges del film “Bande à part” creuen el Museu de Versalles a tota velocitat.