Tercer espai, què és?

Tercer espai, què és?
20 d'octubre de 2022 coespai
Tercer espai al coworking CoEspai

Durant el nostre dia a dia ens movem per diversos espais, tot i això, tots en tenim dos de recurrents, els quals són la nostra llar i el nostre lloc de treball. En aquests dos espais invertim la major part del nostre temps, per tant, ens podem referir a ells com el nostre primer espai i segon espai. Llavors, a què ens referim quan parlem del tercer espai? 

3r Espai

El sociòleg Ray Oldenburg concebia aquest concepte, com el tercer lloc on invertim més temps. Aquest espai es caracteritza per ser, principalment, un lloc on s’intercanvien idees i es construeixen relacions. Així mateix, en la construcció de comunitats, el 3r espai fa referència a l’entorn social, el qual es caracteritza per ser majoritàriament públic, com ara: l’església, cafeteries, clubs, biblioteques, llibreries, parcs…

Concloem així, que són tots aquells espais on decidim destinar una part del nostre dia a dia per tal d’integrar-nos en la societat, desconnectar i sobretot, passar-ho bé.

CoEspai és un tercer espai o un segon espai?

El nostre lloc de feina, és un espai que requereix la nostra concentració, voluntat i de les nostres habilitats, en canvi, el tercer espai és un lloc on invertim temps per socialitzar, intercanviar idees i construir relacions. Per tant, entenem que si treballem en una oficina i sortim a fer un cafè, sortim del segon espai, per anar a un tercer. Però i en un coworking com CoEspai? Els coworkings tenen característiques de les ciutats del futur, ja que són espais destinats a múltiples funcions, aprofitant una localització per fer més d’una tasca. Per tant, al ser un espai on podem treballar i socialitzar al mateix temps, en quin espai el situaríem?

La idea del coworking és oferir més serveis que, per exemple, una simple cafeteria, llibreria o oficina. El coworking CoEspai és un espai modern i multifuncional on els coworkers poden trobar al seu abast múltiples serveis, com ara: cuina equipada amb cafetera, zones de descans amb servei vending, impressora multifunció, WIFI, aire condicionat (fred/calor)… Però alhora disposen d’un espai personal on poder portar al dia la feina. 

Per tant, si busques un espai on poder treballar i, al mateix temps, poder crear relacions laborals i/o personals, intercanviar idees i passar una bona estona, CoEspai està fet per tu.